За жените бракът е голяма стъпка и често бележи най-голямото тържество в живота им, така че е важно да се избере правилният момент.

Изследване на британския институт YouGov показва, че 53% от британките смятат, че точният момент за сключване на брак е между 25 и 29 години.

Като рязък контраст с отминалите времена само 11 на сто от анкетираните жени сега смятат, че 20-24 години е идеалната възраст за брак. Малко над 18% от жените са на мнение, че 30-те и по-специално 30-34 години, са най-доброто време за брак.

Мъжете споделят като цяло мнението на дамите що се отнася до възрастта за брак, като 44% смятат, че 25-29 години е правилната възраст.

От БГНЕС разкриват, че 24 на сто от представителите на силния пол предпочитат брак в по-късна възраст - между 30 и 34 години.

Само 10% от мъжете смятат, че минаването под венчило на твърде млада възраст е правилно решение, те биха казали заветното "да" между 20 и 24 години.

Старата традиция, че бащата на булката трябва да плати сватбата, вече е отживелица. Сега се смята, че булката и младоженеца трябва да платят собствената си сватба, като 55% от хората са на това мнение.

30% от анкетираните смятат, че родителите на младоженеца и булката трябва да платят сватбата, а само 5% подкрепят идеята родителите на булката да плащат за тържеството.