Слънцето пряко влияе върху емоциите, това е всеизвестен факт. А и ние го усещаме осезаемо напоследък, все пак вали от има-няма месец. А вече сме още по-тъжни, ето че слънчевите лъчи оказват въздействие и върху желанието за секс.

Затова ако в последно време поривите ви да лудувате с любимия между чаршафите рязко са намалели, лятото, напомнящо за късна есен, е виновно за това.

Половин час на слънце в продължение на две седмици ще увеличи желанието ви за секс, установиха учените.

Това се дължи основно на витамин D, чийто синтез се стимулира най-силно от излагането на слънце. Точно така, този витамин спомага не само за здравината на костите, засилването на имунната система и поддържането на когнитивните функции, но и върху либидото.

Тази информация е особено важна, ако работата ви е свързана със седене пред компютъра. Може да се окаже, че именно липсата на слънчеви лъчи е причината да не се радвате на секса така, както преди. Навярно затова и често пъти по време на лятната почивка интимният ни живот е осезаемо по-горещ.

От "Дейли мейл Австралия" допълват, че хранителните добавки също могат да помогнат при липса на желание за секс, но слънцето си остава най-ефикасният източник на витамин D.