Независимо дали искаме да го признаем, или не всеки от нас лъже, включително и когато става дума за секс.

Или по-скоро - особено когато става дума за секс. Според психолози голяма част от неистините, които изричаме, са относно сексуалния ни живот.

А кои са най-разпространените мъжки лъжи относно секса? Това разкрива специалистът по взаимоотношения Трейси Кокс:

"Само ще се гушкаме. Честно!"

Били сте на няколко срещи, но все още не сте готови да си легнете с него. Вечеряте е минала прекрасно и той ви предлага да отидете у тях. Твърди, че уважава решението ви да не бързате, но ви предлага да отидете у тях. Категоричен е – само ще се гушкате, просто иска да заспи и да се събуди до вас.

"Не му вярвайте, той самият не си вярва. Просто се надява да се съгласите и когато отидете у тях, съблечете се и си легнете да ви приложи всички трикове, които е научил до този момент, за да разколебае решението ви и в крайна сметка да се поддадете на желанието си да правите секс с него. Затова, ако наистина не искате да си легнете с него все още, не отивайте да нощувате у тях", категорична е Трейси.

"Правих си тест преди няколко месеца"

Това далеч не е безобидна лъжа, а си е тежката артилерия, към която някои мъже прибягват в опит да убедят партньорката си да спи с тях без предпазни средства.

Ако не сте видели теста черно на бяло, не се съгласявайте да си легнете с някого без презерватив. Дори и да сте го видели – пак не бих ви съветвала да го правите. От деня на тестване преди месеци до настоящия момент той може да е преспал с редица жени (или мъже), а лягайки си с него без да използвате кондом, вие си лягате с всички хора, с който той е правил секс, и съответно рискувате да се разболеете от сериозно венерическо заболяване.

"Бъдете разумни и не позволявайте на страстта и на красив сладкодумец да замъглят преценката ви. Кажете му, че се радвате колко е отговорен и че се тества, но за негово и ваше спокойствие защо не отидете да си направите изследвания заедно и след това да се отдадете на горещ секс без презерватив", съветва Трейси.

"Не мога да свърша с презерватив"

Това отново е лъжа, която той изрича, за да ви убеди да не използвате предпазни средства. Но истината е, че това е напълно нереалистично твърдение.

Преди десетилетия наистина може би предпазните средства са затруднявали мъжката еякулация, но днес технологията толкова се е развила и презервативите са така тънки, че той просто няма как да не успее да свърши заради носенето им.

"Това не ми се е случвало преди"

У тях сте и си представяте след секунди ще се отдадете на разгорещен и мръснишки секс... но се оказва, че той не може да го вдигне.

"Досега не ми се е случвало подобно нещо", притеснено заявява красавецът насреща.

Това най-вероятно не е вярно. Почти сигурно е, че му се е случвало и преди. Това обаче далеч не означава, че има някакъв физиологичен проблем. Просто може да е пийнал повече или да се притеснява от предстоящия ви първи път.

"Да, точно така първата среща в леглото е притеснителна не само за дамите, но и за господата. Но това може само да ви радва. Фактът, че не успява да го вдигне говори, че ви намира за много секси и ви харесва, колкото и парадоксално да звучи. Явно той иска да ви накара да се чувствате добре, а големите очаквания, които сам си поставя, влияят на нервната му система. Не се притеснявайте, следващият път всичко ще е супер", категорична е Трейси.

"Никога не свършвам толкова бързо"

Свършил е прекалено бързо след старта и сега се чувства длъжен да се оправдае. Едва ли това му е за първи път, просто защото е нормално понякога мъжът да не успява да се контролира и да достигне до еякулация по-бързо.

Но това не е проблем. Може да е бил много възбуден, а това в комбинация с факта колко секси ви намира, спомага за по-ранното изпразване.

"Фантазирам само за теб"

Ако любимият ви заяви, че вие сте единствената жена, присъстваща в секс фантазиите му, той лъже. Със сигурност.

Но нека се разберем – това да разсъблича на ум секси колежка или да мечтае за забавления между чаршафите с яката мацка от фитнес залата, докато правите секс, не означава, че той ще ви изневери наистина.

Това, че може да почувства чисто физическо привличане към друга жена, не е еквивалентно на изневяра. Но малко жени разбират това и поради тази причина, опитвайки се да си спестят скандал, мъжете лъжат.