Автор
Woman.bg

Любовна съвместимост според кръвната група

В древните текстове кръвта е описана като „носителят на живота и душата“, „живителният сок на здравето и силата“. Със същите възгледи може да се похвали и науката. “Кръвта определя човека…” – пише проф. Жан Бернар, един от влиятелните съвременни хематолози. Специалистите, които изследват кръвната група на човек и нейното влияние върху психиката, също твърдят, че тя има пряко влияние върху неговия темперамент и мислене. На базата на редица изследвания учени от своя страна успяха да разкрият дори и степента на съвместимост на двойките според кръвната група на всеки един от партньорите в тях.

Ако той и тя са 0 кръвна група

Съвместимостта между партньори с една и съща 0 кръвна група е на умерено ниво. Такава двойка рядко е сполетявана от особено тежки катаклизми в отношенията. Все пак, според наблюденията тази двойка би била още по-успешна и дълготрайна, ако разликата във възрастта между мъжа и жената е голяма. Съвместното съжителство на двама представители от тази кръвна група е сдържано и като цяло спокойно и безоблачно. И двамата умеят да намират изход от всяка трудна ситуация, без да драматизират, да влизат в остри конфликти или да изискват един от друг подробни обяснения. Най-добре би било, ако мъжът е от 0 Rh+, a жената – от Rh-.

Ако той е 0, а тя е А

Това е една от най-перфектните комбинации. Интересното при тези партньори е, че и двамата държат много на желанието си да имат деца и сплотено семейство. За тях това, което играе най-важна роля в просъществуването на една връзка, е разбирателството и намирането на компромиси. Жената от А кръвна група е винаги добра опора за своя партньор. Същото се отнася и за него. Въпреки здравата спойка между двамата обаче, бурите и раздорите са често явление при тях. Благодарение на умението да се изслушват и да си прощават взаимно, все пак те винаги намират начин да излязат благополучно от тях. Мъжката половинка 0 (от двата Rh) обаче може да се окаже не особено приятна компания за жена от кръвна група А Rh-, ако си позволи да демонстрира твърде властен характер. В 40 % от случаите тогава тя ще го напусне.

Ако той е 0, а тя е В

Обикновено това, което свързва тези двама души, е изгарящата и изпепеляваща страст между тях. Чувствата са едва на второ място. Често пъти при тази двойка ябълката на раздора се оказва кариерата и ако той не я одобрява, тя е поставена пред дилемата – работата или него. Ако той е от кръвна група “0” Rh-, тогава нещата стават още по-сериозни и неговото желание може да се превърне в закон. За жалост с времето страстта, която ги е свързвала, постепенно може да угасне, и двамата да продължат да живеят като напълно непознати.

Ако той е 0, а тя е АВ

Жената от АВ кръвна група има нужда от партньор със силен характер и висок интелект, с умение да взима правилните решения и способността да вниква в чувствата на половинката си. И именно в мъж от кръвна група 0 тя най-лесно може да го срещне. Тя е готова да го обича безрезервно и непоклатимо, стига той да отговори на потребностите й. Ако той е от кръвна група 0 Rh-, а тя - от АВ Rh-, двамата могат да създадат почти съвършения брак. Често пъти обаче между тези партньори застава липсата на доверие, което в един момент може да разклати техния съюз.

Ако той е А кръвна група, а тя е 0

Връзката между тези партньори може да се окаже перфектна. Те напълно се допълват помежду си. Тя е нежна и целенасочена. Той притежава силен характер, остър ум и умение да общува с любимата си. Това, което може да застане на пътя им и да разклати основите на здравата им спойка, могат да бъдат евентуалните неприятности в работата на силната половинка от кръвна група А.

Ако той и тя са от кръвна група А

Наистина перфектна и хармонична двойка. Особено ако той е от кръвна група А Rh+, а тя – от А Rh–. И двамата имат еднакви вкусове, едни и същи интереси и потребности. И двамата горят от желание да създадат уютен дом, щастливи деца и здраво семейство. И наистина успяват.

Ако той е А, а тя е В

Тази двойка ще просъществува дълго, стига между двамата партньори се изгради заслужено доверие. доверие. И двамата са нежни един към друг, и двамата търсят и знаят как да постигнат хармонията. Достатъчно е само да има любов.

Ако той е от А, а тя е от АВ

Тези партньори са мъдри и знаят как, въпреки сътресенията на живота, да запазят любовта помежду си. Връзката им като цяло преминава спокойно и без особени катаклизми. Трудности има, но ако съумеят да запазят чувствата си един към друг, те бързо могат да се справят с тях. Нямат нужда от бурни страсти, за да се чувстват щастливи. Все пак има опасност, която дебне и над тяхната връзка – и това е фактът, че един ден могат да си омръзнат. Най-добрият вариант в тази комбинация е мъж “А” Rh– и жена “АВ” Rh+.

Ако той е В, а тя е 0

Дамата от 0 кръвна група обикновено изглежда доста нетърпелива, припряна и емоционална в очите на мъж от кръвна група В. Това обаче на него му допада и дори възбужда. Това, което се иска от него най-много обаче е сексуално да задоволява половинката си. В противен случай той може да се превърне в нейните очи в скучен и егоцентричен мъж, който мисли единствено за себе си – гледна точка, която лесно би я огорчила и отдалечила от него. Връзката може да се окаже твърде експлозивна и бурна, ако партньорите са носители на отрицателен Rh. Спокойният съюз би дошъл от комбинацията на два положителни.

Ако той е В, а тя е А

Съюзът е благоприятен, стига силната половинка да притежава по-сдържан и уравновесен характер. Обикновено с такъв може да се похвали носителят на В Rh+. Имайки предвид факта, че дамите от кръвна група А са по-сприхави и несигурни личности, съчетанието им с господин от от В Rh- би обрекло връзката им на провал.

Ако той и тя са от кръвна група В

И двамата си приличат по много критерии, но все пак това не е идеалната комбинация. И двамата трябва да положат известни усилия, за да си паснат напълно. Съюзът между такава двойка се гради преди всичко на приятелски отношения, отколкото на любовни.

Ако той е В, а тя е АВ

В повечето случаи водещото в отношенията между партньорите от тази комбинация е едно красиво и дълбоко чувство, основано най-вече на възхищението, което двамата изпитват един към друг. Ако това чувство оцелее с годините, тази връзка може да се радва на изключително разбирателство и хармония. Това обаче, което би разклатило взаимоотношенията между двамата, е разочарованието. Интересното е, че и единият, и другият партньор в определен период от връзката се сблъскват с него. Но и двамата успяват да намерят път към изглаждане на отношенията и прошка. В 50 % от случаите се получава добър съюз.

Ако той е АВ, а тя е 0

Бурна и интересна връзка. Това, което може да свърже тези партньори, е не еднаквостта, а различията между тях. Колкото по-противоположни интереси имат двамата, толкова по-силна е връзката между тях. Парадокс, но факт. Ако в интимния живот се разбират и това им стига, може да бъдат идеалната двойка.

Ако той е АВ, а тя е А

Дамата от тази комбинация би могла сериозно да се разсърди, ако партньорът й не угоди веднага на желанията, особено ако те са свързани с домакинската работа. Неговият отказ би се интерпретирал от нея като абдикация от семейните задължения, а това от своя страна би предизвикало у нея яростта на древногръцка богиня. Идеалната комбинация би била между мъж АВ Rh– и жена А Rh+.

Ако той е АВ, а тя е В

Хармонична, стабилна и уравновесена двойка, която съчетава учудващо добре чувства със страст. Любовта за тях е над всичко. Стига да я има, и двамата, с общи усилия, успяват да намерят изход от всяка една трудна ситуация.

Ако той и тя са АВ

Две абсолютно еднакви същества – едното от мъжки, другото oт женски род. Едни и същи вкусове, идеи, проекти, занимания. Какво по-хубаво от това! Опасността може да произтече от тревогите и грижите в професионален план, както и от честите ревности изблици от страна на мъжката половинка към неговата избраница.

Четете още: Какви сме в любовта спрямо кръвната група?