Автор
Антония Дамянова

Любовната история на Лионел Меси и Антонела Рокуцо - една детска любов, оцеляла през времето и разстоянието

Светът днес е футбол, а героят е Лионел Меси! Аржентина стана новият световен шампион и футболистът с гордост прие купата. Всички погледи са насочени към Меси, а ние ще си припомним невероятната му любовна история с жената, която е до него повече от десетилетие и е майка на трите му деца.

Лионел Меси, съвършеният футболен маг, който няма равен в света, е роден в третия по големина град в Аржентина - Росарио. Това място, сякаш изгубено на географската карта, се слави и с имената на още две знаменити личности - Марадона и Че Гевара.

Зад седемкратния носител на „Златната топка“ обаче стои една жена, която той обича повече от всичко – неговата голяма любов и майка на децата му – Антонела Рокуцо.

View post on Instagram
 


Росарио е и родният град на неговата бъдеща половинка – Антонела, която е само с една година по-млада от него. Именно тук двамата ще се запознаят още като деца, а по-късно между тях ще пламне истински любовен пожар.

Най-добрият приятел на Меси, още като дете, запознава другаря си с братовчедка си Антоанела, която е родена на 26 февруари 1988 г. Красавицата веднага се влюбва в Меси, въпреки че той дълго време крие трепетите си към нея в тайна. Едва по-късно ще признае, че е споделил на Лукас, че един ден Антонела Рокуцо ще стане негова жена.

View post on Instagram
 

Когато двамата се срещат за първи път, той е на 7, а тя на 6. С времето пътищата им се разделят. Детето-чудо е едва на 13 години, когато е забелязан от „Барселона“ и заминава за Испания, за да се превърне един ден в най-голямата футболна звезда на своето време. През периода 2006 – 2009 г. Меси изживява първите си върхови моменти в своята кариера. Той не само става голмайстор в Испания, но и печели първата си „Златна топка“.

View post on Instagram
 

Но какво прави Антонела Рокуцо по това време? Нейната разцъфнала красота подлудява местните момчета, едно от които успява да спечели сърцето ѝ, но за кратко. Първоначално тя учи дентална медицина в университет, но прекъсва и записва социална комуникация. През 2016 г. тя споделя в Инстаграм, че е подписала договор с аржентински моден бранд.

С времето любовта между Антонела и нападателят на испанския гранд се засилва все повече, за да избухне през 2007 г., когато Меси се завръща в Росарио, за да утеши любимата си, след като неин близък приятел загива в тежка катастрофа. Тогава именно Лионел ще ѝ признае силните си чувства към нея и двамата ще започнат връзка, от която на бял свят ще се появяват три прекрасни момченца – Тиаго, Матео и Чиро.

View post on Instagram
 


През 2008 г. Меси публично обявява връзката си с Антонела, когато по време на интервю разкрива, че има жена до себе си и тя е в Аржентина: „С нея се чувствам спокоен и щастлив“, казва той за любимата си.

View post on Instagram
 

През 2012 г., докато ликува след един от головете си срещу Еквадор, Меси поставя топката под фланелката си и така съобщава на целия свят, че с Антонела ще стават родители. През ноември същата година на бял свят се появява първородният им син – Тиаго. На 11 септември 2015 г. се ражда и вторият им син – Матео, а една година след сватбата им, която е през 2017 г., двамата изненадаха феновете си с новината за третия им син – Чиро. „Надявам се един ден да имаме момиче“, заявява щастливият татко.

Двамата се вричат във вечна вярност преди четири години в родния им град Росарио, а сватбата им бе обявена за „сватбата на века“. Булката бе пременена в рокля на Роса Клара – марката, която от години създава тоалети за звезди като Ева Лонгория и кралица Летисия. За красивото събитие Меси бе заложил на костюм на „Армани“.

View post on Instagram
 


Сред знаменитите гости, които присъстваха на събитието, бяха Неймар, Луис Суарес, Жерард Пике, Карлес Пуйол, Шави Ернандес, Агуеро, Гонсало Игуаин и др.

„Той е всичко за мен. Познаваме се отдавна, той ме познава отлично. Знае как да ме накара да се почувствам по-добре, дори в най-лошите моменти. Той е човек, който няма лоши дни, винаги е в добро настроение“, разказва за Лионел любимата му Антонела.

Днес двамата са по-щастливи от всякога – въпреки милионите, които притежават, най-ценното и незаменимо нещо на този свят за тях са децата им.

View post on Instagram
 

Четете още: Истинската любов изглежда ето така: Пиърс Броснан и съпругата му отпразнуваха 20 години заедно!