Автор
Woman.bg

Любовницата му е с 25 години по-възрастна. Има ли шанс връзката им?

"Имам чувства към по-възрастна жена, но разликата помежду ни е 25 години. Имаме ли шанс?" Това е въпросът, с който млад читател на The Sun се обърна към психоложката на изданието.

"От известно време насам спя със страхотна жена. Аз съм на 30 години, тя на 55, но сексът е наистина невероятен. Страстта помежду ни е уникална. Запознахме се преди четири месеца на парти, организирано от мой приятел. Тя беше там, тъй като е семейна приятелка на родителите му.

В края на вечерта тя бе доста разстроена, защото синът ѝ грубо ѝ бе отказал да я прибере от събирането. Предложих ѝ да я изпратя с такси. Тя прие, а пътуването до дома ѝ бе истинско удоволствие, съпроводено от много смях и закачки. Когато колата спря пред дома ѝ, тя ми предложи да вляза у тях за едно кафе.


Съгласих се, разбира се.

Домът ѝ бе уютен и приветлив, а разговорът помежду ни течеше леко и приятно. Както си говорихме и се смеехме, изведнъж започнахме да се целуваме. Не спряхме до там. Последва гореща вечер.

След разтърсващия секс тя заспа в прегръдките ми, а аз останах до сутринта. Закусвахме заедно и на довиждане си разменихме телефоните.

Две седмици по-късно се срещнахме отново и пак спахме заедно.

Оттогава се срещаме веднъж или два пъти седмично за секс. Но истината е, че ми се иска да сме нещо повече.



Тя не спомена да има чувства към мен, но пък на няколко пъти е изтъквала, че съм най-добрият любовник, с когото някога е била. Веднъж или два пъти ме попита и защо привлекателно и интелигентно младо момче като мен си губи времето с по-възрастна жена. Разбира се, аз ѝ отвърнах, че е великолепна и това, че излиза с мен, е истински дар от съдбата. Но си признавам, че думите ѝ ми действат добре, защото истината е, че аз съм безкрайно срамежлив и имах нужда точно от подобно отношение, за да натрупам увереност.

За мен тя не е просто някого, с когото да правя секс. Харесвам я и то много. Наслаждавам се на времето, прекарано с нея, на това да я прегръщам, чувствам се на седмото небе, когато тя заспива в обятията ми. Определено съм луд по нея, но разликата във възрастта ни много ме притеснява. Тя е само няколко години по-малка от родителите ми, а има и големи деца. Не искам да започвам връзка, която да разстройва когото и да е", искрен е младият мъж, пожелал да запази анонимност.



Ето какво му отговаря и психоложката на изданието:

"Тези чувства може да са взаимни. Време е да помислите сериозно и да поговорите накъде отиват отношенията ви. В противен случай рискувате в даден момент или вие да сте наранен, или да нараните нея.

Трябва и добре да обмислите подробностите в случая. С подобна възрастова разлика в нейна полза вие никога няма да може да имате деца, а когато навършите 50, тя ще е на цели 75 години. Но все пак невписването в общоприетите критерии далеч не значи нещастна връзка. Много хора са щастливи въпреки подобна разлика в годините. А може би, точно заради нея, по-възрастната от вас дама несъмнено ще ви помогне да разширите хоризонтите си и да осъзнаете много неща за себе си и околните.

Но най-важното, като начало, е да говорите с нея и да разберете дали тя иска нещо повече от просто секс. Ако отговорът е "да", то тогава заедно може да измислите план как да съобщите на близките си и да поговорите за това как всеки си представя общото бъдеще."