Автор
Woman.bg

Майкъл Дъглас: "Сексуалният ми живот е виновен за рака"

Американският актьор Майкъл Дъглас, който преди три години се разболя от рак на гърлото, сподели в интервю за британския в. "Гардиън", че появата на болестта му е свързана със сексуалния му живот.

68-годишният Майкъл Дъглас, който се превъплъщава едновременно в ролята на виртуозен пианист, стопроцентов гей и крал на ярките бижута в последния филм на Стивън Содърбърг "Зад свещника", заяви, че ракът му не е резултат от прекаляване с алкохола или прекомерно пушене, а е предизвикан от заболяване, предавано по полов път.

"Без да влизам в подробности, този много специфичен рак е предизвикан от човешкия папиломен вирус и произлиза от практикуването на кунилингус (вид орален секс). Исках да зная дали тревогите около влизането в затвора на сина ми не са допринесли за отключването на рака, но не, в действителност той се дължи на заболяване, предавано по полов път", разкри Дъглас.

Четете още: Звездните герои на 2011 година: Майкъл Дъглас

(Синът му Камерън излежава 10-годишна присъда затвор за притежание и трафик на наркотици, бел. ред. )

"А ако се разболеете (от този вид рак), кунилингусът е също най-доброто средство за излекуването му", допълни актьорът.

Майкъл Дъглас, който е носител на два Оскара, разкри през 2010 г., че се бори с рак с химиотерапия и радиотерапия. "Трябва да ходя редовно на контролни прегледи, сега на всеки шест месеца, но всичко е нормално от две години насам", заяви актьорът и допълни, че "този вид рак не води до рецидив в 95% от случаите", цитира АФП.

Четете още: Дъглас и Зита-Джоунс подновяват брачните си клетви