Научете истината за афродизиаците, желанията на мъжете и жените, зад всичко стои науката. Това са най-големите митове за секса.

Сексът гори калории и помага да ослабнем

Експертите смятат, че по време на 30-минутен секс изгаряме 85-150 калории. На теория е необходимо да изгорим 3500 калории, за да загубим половин килограм от теглото си. Това означава, че е необходимо да правим секс 35 пъти, за да загубим 500 грама. Обаче за повечето хора сексът е по-кратък от 30 минути, а именно, за мнозина сексът отнема около 5 - 10 минути.

Четете още: Съвети за незабравимо прекарване в леглото

Сексът може да причини сърдечен удар

Повече секс означава по-здраво сърце. Мъжете, които правят секс два или повече пъти седмично, са значително по-малко застрашени от сърдечен удар. А по-точно шансът мъж, който не пуши и няма диабет, е едно на милион. Дори да имате проблеми със сърцето, физическата активност, която повечето хора влагат в секса, е равна на изкачването по стълбите до втория етаж.

Четете още: 7 страха, свързани със секса, които и двата пола изпитват



Няма да получите оргазъм, не носите ли чорапи

При секс-проучване, проведено в Холандия, били наблюдавани мъже и жени, които опитвали да си докарат оргазъм един на друг. В помещението било студено и мнозина се оплакали, че краката им са студени. Когато учените дали чорапи на участниците, за да си стоплят краката, значителен брой от тях успели да достигнат до оргазъм.

Стридите и шоколада са афродизиаци

Не съществува проучване, което доказва, че стридите влияят върху сексуалността ни. Те съдържат много цинк, който е необходим за здрава сперма, но не съдържат съставки, които биха ни помогнали в спалнята. От друга страна, няколко проучвания показват, че шоколадът може да намали кръвното налягане и въздейства положително върху кръвообращението, което може да помогне с ерекцията при мъжете. Освен това той стимулира отделянето на малки количества серотонин - хормонът на щастието - в системата ни, а хората, които са в добро настроение, по-често се интересуват от секс.

Като цяло, щом някоя храна кара хората да мислят за секс, веднага я провъзгласяваме за афродизиак.

Четете още: Мъжете бягат от тези жени