Внезапният изблик на внимание от страна на колегата е ласкаещ, но той въобще не означава, че мъжът ви харесва. Колкото и да е тъжно, усмивките и комплиментите може да са само плод на скуката, съобщи в. "Дейли експрес".

Колкото по-нещастен се чувства мъжът в службата, толкова по-вероятно е да флиртува, установиха учени от Британското дружество на психолозите. Те анкетираха 200 мъже и жени на възраст от 21 до 68 години с най-различни професии. Резултатите показват, че при мъжете флирутването в службата е "свързано отрицателно" със задоволството от работата.



"Докато флирутването може да има положителни аспекти, голямото флиртуване в службата може да е признак, че човек не е доволен от работата си или просто, че тя го отегчава" - каза ръководителят на екипа психологът Чади Муса. Резултатите противоречат на разпространеното схващане, че флиртуването в службата повишава производителността и хората харесват повече работата си. Предишни изследвания показаха, че хората флиртуват по различни причини - да си повишат самочувствието, да се забавляват, да намерят близост, пишат от actualno.com

Ако мъжете се чувстват незадоволени от ролята си, могат да започнат да флиртуват, за да се забавляват. Това частично обяснява отрицателната връзка. За разлика от мъжете, жените флиртуват в службата без значение дали харесват работата си.