Автор
Woman.bg

Мъжете харчат повече в подготовка за любовна среща

Съвременните мъже харчат повече пари за нова прическа, дрехи и бельо преди романтична среща, показва ново проучване.

Днес силният пол харчи и за козметични процедури дори повече от жените. Анкетата, в която участват 2000 души, показва, че най-популярните процедури за господата са подстригване, кола маска по тялото и дори по лицето. Те са склонни да инвестират още повече пари, ако са сигурни, че вечерта ще завърши в спалнята.

Жените дават много по-малко пари за подготовка и то най-вече за епилация, 55% споделят, че купуват и ново бельо, ако искат разбира се да го покажат в края на вечерта. Причина номер едно е, че така се чувстват по-уверени.

23 на сто от дамите признават, че усещат натиск от страна на обществото, че трябва винаги да са в перфектен вид, докато мъжете го правят заради "жестоката конкуренция".

Ето какъв е и списъкът с неща, които двата пола правят преди среща. 28% от мъжете купуват нови дрехи, 27% ходят на кола маска, 15% купуват ново спално бельо. 58% от жените се епилират, като само 17% го правят в интимните си части за първа среща. 7% от момичетата купуват ново спално бельо, разкриват от БГНЕС.