Мъжете изневеряват заради секса, а жените заради липсата на любов? Да, ама не!

Дами и господа, време e да разбием митовете. Светът упорито поддържа теорията, че жените изневеряват, когато им липсва любов и внимание, а мъжете, когато искат секс, но това изобщо не е задължително. В повечето случаи това твърдение дори не се приближава до истината. Според д-р Алиша Уолкър, автор на книгата „Тайният живот на изневеряващата съпруга“, мъжете се наслаждават на секса с любовниците си, но той не е основната причина да имат странични взаимоотношения. Истината е, че те търсят тръпката от забранената любов. Вижте и още няколко много любопитни факта, които д-р Уолкър споделя след проучване за най-новата си книга:

Мъжете изневеряват, за да получат близост, а жените - за да получат секс

„Да, мъжете са импулсивни и много по-трудно отказват секс, отколкото жените. Всички смятаме, че изневярата е в гените на господата и това е част от природата им, но това не е така. Огромен процент от мъжете, с които съм разговаряла покрай професията ми, жадуват за внимание и близост и когато не ги получават у дома, те автоматично ги търсят навън. Те искат да получават комплименти, да ги изслушват, да им се радват. Имат нуждата от нежност в секса понякога и от любовна игра – целувки, докосвания, прегръдки. Но повечето дами не признават това и търсят мъж, който е силен и незаивисм. Ето защо често любимият им се изплъзва, а те скачат в обятията на някой мачо“, споделя Алиша Уолкър.



Ако той не може да докара любимата си до оргазъм

Според д-р Уолкър всеки мъж на планетата иска да задоволи жената, с която споделя интимни отношения и да я докарва до оргазъм винаги. Това е най-прекият път до самочувствието му и когато усеща, че не може да задоволи дамата на сърцето си, той започва да доставя удоволствие на други жени и често чува фразата „Жена ти няма представа какво изпуска“.

Мъжете изневеряват, ако не се чувстват желани

Както вече споменахме, господата имат нужда от нежност и внимание. Също така разбират кога любимата им прави секс с тях по задължение. Тогава изневярата е просто неизбежна и дори са склонни към афера, за да се чувстват пълноценни.



Мъжете харесват моногамията повече от жените

Свикнали сме да приемаме, че мъжете изневеряват, а жените са по-скоро жертви. Но множество проучвания доказват, че повечето господа си падат по моногамията и са напълно открити с дамата на сърцето си, докато нежният пол е по-склонен към подли номера и имат повече от един сексуален партньор.

Господата залитат по други жени онлайн, дамите стигат по-далеч

Случва се мъж да си пише с други жени, докато е обвързан, но рядко е склонен да продължи отношенията си с тях на живо. Д-р Уолкър твърди обаче, че съвсем не може да каже същото за дамите. Според нея те са далеч по-отворени към среща с друг на живо и дори започване на афера. Също така дамите знаели по-добре как да преценят с кого да изневерят така, че любимият им да не ги заподозре.



Жените режат директно мъжете, които не се представят на ниво в секса

Д-р Уолкър продължава с изненадващите разкрития, като заявява, че дамите са много по-склонни да зарежат мъж, който не ги задоволява в леглото, докато господата могат да преглътнат не чак толкова добрия секс, ако усещат емоционална връзка.

Мъжете стават по-добри съпрузи, когато изневеряват

И причината за това е съвсем проста – те получават внимание и ласки навън и се чувстват достатъчно пълноценни и мъжествени. Тогава те са склонни да бъдат още по-добри към съпругите си и да се стараят още повече.

Четете още: 4 типа жени, при които мъжете винаги се завръщат