Мъжете изневеряват заради секса, а жените заради липсата на любов? Да, ама не!

07 февруари 2021 | 16:30
47334
9
снимки: Unsplash
9

Дами и господа, време e да разбием митовете. Светът упорито поддържа теорията, че жените изневеряват, когато им липсва любов и внимание, а мъжете, когато искат секс, но това изобщо не е задължително. В повечето случаи това твърдение дори не се приближава до истината. Според д-р Алиша Уолкър, автор на книгата „Тайният живот на изневеряващата съпруга“, мъжете се наслаждават на секса с любовниците си, но той не е основната причина да имат странични взаимоотношения. Истината е, че те търсят тръпката от забранената любов. Вижте и още няколко много любопитни факта, които д-р Уолкър споделя след проучване за най-новата си книга:

Мъжете изневеряват, за да получат близост, а жените - за да получат секс

„Да, мъжете са импулсивни и много по-трудно отказват секс, отколкото жените. Всички смятаме, че изневярата е в гените на господата и това е част от природата им, но това не е така. Огромен процент от мъжете, с които съм разговаряла покрай професията ми, жадуват за внимание и близост и когато не ги получават у дома, те автоматично ги търсят навън. Те искат да получават комплименти, да ги изслушват, да им се радват. Имат нуждата от нежност в секса понякога и от любовна игра – целувки, докосвания, прегръдки. Но повечето дами не признават това и търсят мъж, който е силен и незаивисм. Ето защо често любимият им се изплъзва, а те скачат в обятията на някой мачо“, споделя Алиша Уолкър.

мъж, жена

Ако той не може да докара любимата си до оргазъм

Според д-р Уолкър всеки мъж на планетата иска да задоволи жената, с която споделя интимни отношения и да я докарва до оргазъм винаги. Това е най-прекият път до самочувствието му и когато усеща, че не може да задоволи дамата на сърцето си, той започва да доставя удоволствие на други жени и често чува фразата „Жена ти няма представа какво изпуска“.

Мъжете изневеряват, ако не се чувстват желани

Както вече споменахме, господата имат нужда от нежност и внимание. Също така разбират кога любимата им прави секс с тях по задължение. Тогава изневярата е просто неизбежна и дори са склонни към афера, за да се чувстват пълноценни.

мъж, жена

Мъжете харесват моногамията повече от жените

Свикнали сме да приемаме, че мъжете изневеряват, а жените са по-скоро жертви. Но множество проучвания доказват, че повечето господа си падат по моногамията и са напълно открити с дамата на сърцето си, докато нежният пол е по-склонен към подли номера и имат повече от един сексуален партньор.

Господата залитат по други жени онлайн, дамите стигат по-далеч

Случва се мъж да си пише с други жени, докато е обвързан, но рядко е склонен да продължи отношенията си с тях на живо. Д-р Уолкър твърди обаче, че съвсем не може да каже същото за дамите. Според нея те са далеч по-отворени към среща с друг на живо и дори започване на афера. Също така дамите знаели по-добре как да преценят с кого да изневерят така, че любимият им да не ги заподозре.

двойка

Жените режат директно мъжете, които не се представят на ниво в секса

Д-р Уолкър продължава с изненадващите разкрития, като заявява, че дамите са много по-склонни да зарежат мъж, който не ги задоволява в леглото, докато господата могат да преглътнат не чак толкова добрия секс, ако усещат емоционална връзка.

Мъжете стават по-добри съпрузи, когато изневеряват

И причината за това е съвсем проста – те получават внимание и ласки навън и се чувстват достатъчно пълноценни и мъжествени. Тогава те са склонни да бъдат още по-добри към съпругите си и да се стараят още повече.

Четете още: 4 типа жени, при които мъжете винаги се завръщат

Още по темата

Коментари

9 Жена 35 г
  10 февруари 2021 | 07:58 отговор
 

Аз бях във връзка с женен мъж в продължение на 6 г. Той винаги е имал паралелни връзки през живота си. Той е 15 г по-голям от мен. На третата година решихме, че искаме да сме заедно. Много се обичахме и продължаваме да се обичаме след раздялата. Но след решението да сме заедно трябваше да изчакаме дъщеря му да се ожени, да роди, да довърши къщата, да се излекува, т.к имаше здравословен проблем. Чаках още три години и с най-голямата болка в сърцето реших, че трябва да приключа всичко. Месеци наред той ми се сърдеше, нищо не прави. Не говореше с мен, само две тре думи по телефона. Аз през това време се опитах да излизам с друг. Насила. Само и само да го забравя. Преживях неща, които никога не бях преживявала с него. Обикновени неща, които правят двама души - цял ден заедно, екскурзия, плаж и др. Все се криехме. Когато той май разбра, че съм решила наистина да се разделим му стана нещо. Каза ми, че никога не ми е имал доверие и че си е мислил, че ще го зарежа при първия срещнат. Той слуша много хорските приказки. Скарахме се много и почти цяла година мина, а още усещам, че го обичам. Излизам с новия ми приятел, който, повярмайте ми, страхотен е. Ако имаше вариант да заповядам на сърцето ми щях да го направя. Бившия ми каза, че сега е готов на всичко за мен, че ще сме заедно и да му дам шанс, но като знам, какво е било 6 г не отдели и един от почивните си дни за мен, как ще ми отдели живота си. Ако питате за секса, сексът беше невероятен. Просто се обичахме. Сексът с новия ми приятел също е хубав. Но още нямам дълбоки чувства. Не мога да се отърся още от предишната си връзка и това ме измъчва ежедневно. Постоянно мисля и прехвърлям нещата. Вече съм изморена емоционално. Имали някой с подобен житейски опит? Благодаря :)

 
 
Две думи:
25 февруари 2021 | 18:53

Тъпа курва!

8 една от многото
  08 февруари 2021 | 23:39 отговор
 

Трета година сме в брачен живот,макар и на средна възраст,втори брак и за двама ни.Не желае секс с мен,вечно оправдания от рода:схванат съм днес,стомаха ми се бошува,болки в бъбреците ...в общи линии почти всички неразположения за който се сетите,характерни за жените Е,да ама при нас е точно обратното.Аз имам желание,той не.Не искам да изневеря,но не зная до кога ще издържа.

 
 
И аз
09 февруари 2021 | 18:31

И аз съм в същото положение. Преди години по вдигнах въпроса и то стана... Но винаги намира начин да се измъкне. Бях си събрала багажа, след умоляванията се отказах, после нещата се пооправиха и въпреки всичко не мислех че ще е за дълго. И бях права. Пак е болен, изморен, недоспал... И аз не знам колко ще издържа.

 
Жена 27 - преживях го
11 февруари 2021 | 10:08

Бъди по - настоятелна, давай направо. Бях в това положение година и половина. Самочувствието ми се смачка. Не се харесвах. Мислех, че вината е в мен, че не съм красива, че не съм достатъчно слаба. Когато говорех с него за проблема, ми казваше, че не знае защо няма желание. Че ме обича ама не знаел защо и т.н. Започнах да обръщам повече внимание на себе си. Диети, прически, маникюр, дрешки - никакъв ефект. Открих, че гледа твърде много порно. Това ужасно ме нарани. Не защото гледаше (всички го правят) а защото избираше това пред истинското. За година и половина бяхме спали 3 пъти. Тогава започнах сексуална връзка със старо гадже. Just sex. Мъжа ми не разбра, но може би тази връзка се е отрази на самочувствоето ми и лека полека нещата между мен и мъжа ми се оправиха. Страстта се възвърна и сега съм щастлива. За сравнение ще кажа, че средно е 2 пъти месечно. Приключих връзката с любовника, но не съжалявам, че съм го направила. На практика, тази изневяра спаси брака ми. Защото нещата наистина бяха тръгали към раздяла. Така че действате смело и със самочувствие. Дайте всичко от себе си, покажете му какво изпуска като лежи на дивана.

7 Дълбока тема
  08 февруари 2021 | 19:18 отговор
 

Без да коментирам жени и мъже... Има хора които просто не могат с един партньор.Но съм на принципа...ако не ти е добре с един човек и не можеш да се примириш с недостатъците му,защо си се събрал с него??? Кой каквото е търсил това си е взел и няма право да се оплаква и да си търси извинения.

 
6 Дани
  08 февруари 2021 | 14:57 отговор
 

Това твърдение няма как да важи за всички, има и от едните и от другите жени и мъже!

 
5 Гери
  08 февруари 2021 | 10:38 отговор
 

По-повърхностна и невежа статия не бях чела..

 
 
Малкоданска
08 февруари 2021 | 11:22

Изненадах се колко добре е разбрала мъжката психика. Абсолютно вярна и точна статия що се отнася до мъжете, за жените не мога да кажа.

 
Венцислав Николов
09 февруари 2021 | 13:23

А ,аз по вярна.Истината не е обида. Отдавна е доказано ,че почти всяка красива жена ...Е От ,Партизан,Белград.Справка Балзак ,Мопазан...,Стендал...Декамерон от Бокачо!?

4 истината
  08 февруари 2021 | 10:06 отговор
 

истината е, че във всеки човек е заложено курвенското и това го влече и дърпа в различна степен според човека и обстоятелствата.

 
3 И по зле има
  08 февруари 2021 | 09:28 отговор
 

И при мен е подобно,но има и още.Като ,че ли са братя.Явно не съм единствена,но добавям голяма част от времето седи и гледа в една точка ,или е свит на кълбо на леглото.Не желае да се разхожда,иска само на селото си да ходи.Само тогава е радостен.Къпане със скандали.Всеки в отделна стая.Дори не се храним заедно.Вечно сърдит и като е сърдит дори не се храни.Ако отворя да проветря,нарочно отваря всички прозорци.Ако забравя лампа да свети ,светва всички лампи в къщата.Ако не е короната бих го оставила да си стои на село,но с неговата битова култура ме е страх от зараза.

 
2 с болка
  08 февруари 2021 | 09:08 отговор
 

АЗ СЪМ НА 67.От Секс не съм правила от 40годишната си възраст.Пари не са ми липсвали,но любов няма .От момента в който разбрах за изневерите му,не можех да го приема повече в леглото.Живеехме като двойка заради децатаСъпругът ми помага много в къщи,но живее като скот,без приятелии контакти.Цял ден дебне колко вода ползвам,колко дълго се къпя,дори вади мръсни чинии от миялната и си слага в тях яденето.Няма за какво да си говорим,толкова сме различни.Сега,когато е в къщи много се караме.Непрекъснато забележки за икономия,макар,че и двамата сме с високи пенсии.Не чете,едва го накарахме да ползва телефон-не му бил нужен.Макар с образование не желае да се научи да тегли парите от банкомат-ходи в банката.Сега чак си давам сметка какво съм пропуснала,затова съвета ми е само с походящ човек изживейте живота си.Младост не се връща.

 
 
фея
08 февруари 2021 | 17:25

Много тъжна история. Желая Ви всичко най-добро и дано намерите начин да подобрите взаимоотношенията си.

1 шопендар
  07 февруари 2021 | 18:05 отговор
 

прибирам се у дома гладен,уморен,и с желание за любов,при жена ми която от десет години не работи,нооо,яденето не е готово/не и останало време/,секс не и се прави/боли я главата,.ииииии,си накирам друга,която готви перфектно,и никога не я заболя главата,с непрекъснат о желание за разнообразен секс.сега съм на кръстопът

 
 
регулировчик
08 февруари 2021 | 05:58

И жена ти явно е на кръстокур

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.