Мъжете първи казват "Обичам те"

18 юни 2011 | 10:32
49573
16
16

Противно на широко разпространеното схващане, че жените са склонни по-рано да изразяват чувствата си, мъжете са тези, които първи казват "Обичам те", пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Мотивите на представителите на силния пол обаче не винаги са благородни, обясняват авторите на проучването от Масачузетския технологичен институт. Мъжете, които по-рано декларират чувствата си в една връзка, не будят доверие. Жените всъщност предпочитат да чуят думите "Обичам те" на по-късен етап, когато намеренията на партньорите им станат сериозни, допълват специалистите, пишат от actualno.com

Изследването е обхванало 45 мъже и жени. Резултатите от него показват, че представителите на силния пол първи казват "Обичам те" в 61,5 процента от случаите. Те най-често декларират чувствата си на 97-ия ден от връзката. Мъжете освен това се чувстват по-щастливи, когато чуят обяснението в любов на по-ранен етап от обвързването. Причината обаче не е, че са сантиментални, а защото приемат това като знак, че жената е готова да легне с тях.

  

Ако чуят думите "Обичам те" на късен етап, мъжете често проявяват страх от обвързване. Жените от своя страна не вярват на партньори, които твърде рано им се обясняват в любов. Ако обаче чуят тези думи след като вече са имали сексуални отношения с мъжете, представителките на нежния пол ги възприемат като обещание за обвързване и потенциално бащинство.

"Мъжете решават да се обяснят в любов средно около шест седмици по-рано от жените. Една от причините за ранното им признание е желанието да мотивират сексуалните си намерения", обясняват изследователите.

Още по темата

Коментари

6 zs
  19 юни 2011 | 03:51 отговор
 

uiu da mi qdete tui e vajnoto ;)

 
5 xaxa
  19 юни 2011 | 01:34 отговор
 

po dobre ne go kazvaite pyrvi MYJE !

 
4
  19 юни 2011 | 01:19 отговор
 

Казвал съм първи "Обичам те" само на едно момиче. И стана супер тъпо след това. Сега си чакам търпеливо.

 
3 dsa
  18 юни 2011 | 19:26 отговор
 

sa

 
2 Apostol
  18 юни 2011 | 18:36 отговор
 

Дубре, чи сми ний, чи жинити аку ги чаками, ей така ши си устаним!

 
1 gfhrtruut9867996
  18 юни 2011 | 17:35 отговор
 

gddt;hlyhg]i[hhnluh;uhj'h;iyhu;yuyouhpuyh;i[hij'jlhjphuhouhpnjiphujpuuoyhhhjgjghloggtfituugrlyiriryoyhiiykgylhhohtglfkhlfhlgrfg.lgrjgklgglggkfgrogfiiyfhltglghplryrrfoffuirtigyiyiiyooiyooulgojglghjklkghkhlolkgkrhhkhhkhhlhhlhhgkglyfgkffkffgffhbfkkgiigfjjfjkjgjhkkhkkhlkkgjitkdfmkgglhghoggf

 

Добави Коментар

Най-четени