Защо мъжете толкова много се страхуват да признаят първи любовта си? Най-често проблемът е страхът и нерешителността на мъжете, казват психолози.

Първите срещи са така вълнуващи и малко след това човек осъзнава, че е влюбен. Често мъжете искат да кажат на своята половинка тези две кратки, но убедителни думи.

По традиция жените очакват първи да чуят любовните обяснения и се надяват мъжът да направи първата крачка, пишат от vesti.bg

Тенденцията обаче постепенно се променя и жените като по-емоционални и чувствителни първи се решават да направят тази крачка.

Статистиката сочи, че при всяка трета двойка мъжът първи признава чувствата си.



Психолозите обаче са на мнение, че много пъти представителите на силния пол не са искрени в признанията, а просто казват това, което приятелките им очакват да чуят.

Други мъже просто не се решават и оставят половинките си да се чудят защо той не изрича тези думи и дали чувства същото.

В крайна сметка жените решават да излеят всичко, което им е на душата и чакат да видят ответната реакция.

Друга причина за несподелянето на чувствата е мъжът да е открил истината, до която са достигнали и френски сексолози.

А именно, че любовните признания са впечатлявали жените, но само в миналото.

Според учените днес нежните думи не просто не очароват, но и дотягат на дамите.

Ако в днешно време мъж избере красива любовна поема, за да завладее сърцето и мислите на една жена, вероятно ще претърпи пълен провал, коментират те.

Статистиката сочи, че поезията не е подходяща за ушите на 40% от представителките на нежния пол. За голяма част от момичетата романтичната лирика е просто досадна.