Мъжът и жената ревнуват различно

15 май 2013 | 08:22
17128
16
16

Природата и прояви на ревността при двата пола са съвсем различни, твърди изследване на германски учени от Университета в Билефелд - жените най-често изпитват ревност, когато усещат прояви на изневяра у партньора, докато мъжете са по-конкретни – те ревнуват, когато има признаци на прелюбодеяние.

Изследователите смятат, че причините за разликата е заложена в еволюцията. Жените на първо място ревнуват зараждащи се у партньора чувства към друга жена, а мъжете – когато жената вече е избрала друг партньор.


Немските психолози са интервюирали няколко хиляди доброволци от двата пола, като са им задавали въпроси за това кои ситуации биха определили като най-непоносими. Така жените са окачествили като най-трудно преодолима ситуацията, в която усещат признаци на емоционална изневяра. Мъжете пък са определили като истински удар сексуалната изневяра.

Четете още: Какво забелязват мъжете по време на секс

“Сексуалната изневяра не влияе върху функцията на размножаване при жените”, обясняват причините за разликата специалистите. “За жените сексуалната изневяра на мъжете може да бъде дори съвсем безразлична. За сметка на това представителките на нежния пол реагират остро на всяко желание на мъжа да ги напусне, което в ранните етапи от еволюцията най-често е означавало заплаха за живота и дори гибел за жената и потомството. Подсъзнателните страхове всъщност продължават да съществуват и днес и определят поведението в повечето подобни ситуации”.

Четете още: Жените търсят мъже само за кратко

“При мъжете еволюционната ситуация е напълно различна. Мъжът държи на сексуалната вярност на своята половинка, защото по този начин получава гаранции, че децата са именно от него. Много мъже и днес не желаят да участват в отглеждането на деца, които не са тяхно потомство”, допълват немските психолози.

Още по темата

Коментари

16 една
  06 юли 2013 | 16:26 отговор
 

Определено това е вярно,че за жените е по-непоносима емоционалната,а за мъжете физическата изневяра. Изневярата си е изневяра...щом е на лице, значи нещо липсва във връзката и това се търси другаде.А определено на номер 11 рогата са му прекалено големи и му тежат, че има проблеми с главата или ако още няма е време да му сложи жена му, защото определено ще му отиват, ха-ха.

 
15 Някой
  06 юли 2013 | 10:20 отговор
 

Колкото и тъпо да эвучи, аэ вярвам,че има мъже и жени, които не иэневеряват по никакъв начин на партниорите си. Всичко си е до човека. Супер тъпо е да се слагат всички под общ энаменател. Щом вярвате, че всички иэневеряват, най-добре не се обвърэваите и готово.

 
14 г
  23 май 2013 | 20:42 отговор
 

Мъже...жени...всички сме еднакви. Когато в една връзка партньора не оправдава очакванията на другия и не задоволява напълно някои нужди-духовни и физически, засегнатия започва да ги търси другаде. Каквато и да е причината за изневярата винаги има разбити сърца и мечти.

 
13 Бела до kom 10
  16 май 2013 | 12:47 отговор
 

хаха нещо не виждам логиката на коментара ти до мен,аз никъде не съм написала,че имам илюзия,че мъжете не изневеряват,а че мъжа изневери ли един път ще го направи отново,това важи и за жените и не бъди много сигурен/на,че мъжете първи изневеряват

 
12 Деси
  16 май 2013 | 08:34 отговор
 

до 11...... замислям се ти какъв си щом си си избрал такава жена...то Господ е събирач нали знаеш :) Иначе хората са си хора-емоционално или умствено без значение от кой пол са. Главата и капацитета си зависи от индивида, не от половите му белези, но ти явно изпитваш затруднения да го разбереш!

 
11 ДДРонег
  16 май 2013 | 00:00 отговор
 

Жените са тъпи и злобни, съдя по моята!

 
10 до Бела
  15 май 2013 | 21:25 отговор
 

Миличка, мъжете винаги изневеряват -отърви се от илюзиите ! Дори, когато говорят за доверие и предателство мъжете мислят коя лесна плячка да забършат ! Когато и да сложиш рога на един мъж, знай, че той отдавна те е изпреварил !

 
9 Бела до вергил
  15 май 2013 | 20:42 отговор
 

така както и мъжът ако изневери веднъж ще го направи отново.

 
8 вергил
  15 май 2013 | 20:35 отговор
 

В момента,когато разбера,че жената до мен ми е изневерила и с връзката ни е свършено.Най-важното в една връзка е доверието,а когато единия предаде другия какъв е смисъла от тази връзка?И най-лошото е,че когато жените разберат,че мъжа знае за изневярата им те го смятат за мухльо и пак изневеряват.Един приятел хвана гаджето си да се чука с друг мъж.Тя му се примоли и той не я остави.Но след време отново му изневери.Така че изневери ли веднъж жената-бийте и шута и търсете следващата.Жени много.

 
7 vancheto
  15 май 2013 | 17:00 отговор
 

tarsia rabota moje i na moreto 0889146348,08885412034

 

Добави Коментар

Най-четени