Мъжът винаги иска да ти е първият. Защо?

26 май 2022 | 16:19
14628
4
Снимки: Unsplash
4

Може да се каже, че ние отдавна преодоляхме много от стереотипите за отношенията между мъжа и жената. И все пак има такива, които битуват и досега. Днес се спираме на един от тези стереотипи и обясняваме защо е така - Мъжът винаги иска да ти е първият.

Днес сме свидетели на пълна промяна в половите роли. Ако в миналото мъжът е трябвало да издържа жена и деца и да бъде стожерът на семейството, то днес, както всички виждаме, тази роля спокойно може да се изпълнява и от жената. Вече не са рядкост случаите на дами, които работят, развиват се, достигат върхове в кариерата си и де факто изместват мъжа в почти всички сфери на живота. Тогава как става така че той все още се надява и иска да ти е първият в интимен план?

Отговорът на този въпрос се крие в основните инстинкти на мъжа.
Просто природата на силния пол е такава - той иска да е лидер в социалната йерархия, както и в интимните отношения. Дали му се получава е отделен въпрос, просто му е заложено, обясняват простичко психолозите.Тук е важно да се отбележи, че ролите на мъжа и жената от миналото до известна степен са по-запазени в Източна Европа. На запад, където дамите отдавна са извоювали лидерски позиции и функции, мъжът като стожер на семейството е анахронизъм.

У нас обаче този обществен модел не се е наложил изцяло.
И тук е хубаво мъжете да знаят, че ако искат да са първенци в каквото и да било отношение, то това идва и с ангажименти и отговорност. И в крайна сметка можем да ги уверим - не е важно да са ни първите, но е важно да могат да бъдат отговорни и на тях да може да се разчита. Толкова е простичко!

 

Коментари

4 Иван
  27 май 2022 | 09:25 отговор
 

Много стар въпрос. Мъжете искат да са първите на жените, а жените искат да са последните на мъжете. Мисля, че Уайлд го беше казал, но не съм сигурен.

 
3 Марги
  26 май 2022 | 21:48 отговор
 

Ха, това са отживелици! Всеки иска някой друг да е свършил първо трудната работа! А има и друго не им се иска жената да е разбрала,че има и други различни от него мъже, които може повече да и допадат!

 
2 Жена
  26 май 2022 | 21:20 отговор
 

Иска и да е последния, ама сори…:)

 
1 ...
  26 май 2022 | 18:21 отговор
 

Не ни дреме, като цяло...

 

Добави Коментар

Най-четени