Автор
Woman.bg

Най-разпространените секс митове за мъжете и жените

Съществуват някои схващания за мъжката и женската сексуалност, базирани на предразсъдъци и стереотипни разбирания от миналото. Години наред те са битували в представите ни, пускайки дълбоко корени в съзнанието ни и създавайки абсолютно погрешни заключения, касаещи сексуалния живот на двата пола. Нека да видим кои са те и да ги опровергаем...

Мъжът иска само секс

Да, ама не! Емоционалният нюанс на сексуалността е толкова важна за жените, колкото и за мъжете. Действително 83% от жените разглеждат секса като важен фактор за продължителността на отношенията и брака, но за мъжете тази цифра е 80%. 49% от мъжете и 39% от жените определят секса като “много важна част от живота”.

Жените търсят богат мъж

Голяма грешка! Мъжете много обичат да го натрапват наляво-надясно. Мислят си и се самозаблуждават, че една жена ще се интересува от тях, ако са успешни и богати и винаги плащат сметките в заведения. Че такива момичета съществуват е факт, но това се усеща веднага - искат да са в най-скъпите заведения, постоянно да получават цветя и подаръци, да ходят на турове по магазините. Но ако се наслаждават и на обикновени срещи, ако обичат да прекарвате време на кафе, на разходка, сред природата и т.н., едва ли това са момичета, които се интересуват само от банковата сметка. Повечето хора просто се нуждаят от внимание, изслушване, споделени мигове, доверие и малки романтични изненади.

Ако той мастурбира, значи не съм му нужна

Не е вярно. Този факт е свидетелство за това, че мъжът има сексуално желание (сексолозите смятат, че това е по-добре, отколкото неговата липса изобщо). Ако жената приеме този факт, тя винаги ще има шансовете да получи секс. В някои от случаите просто е нужно да се обсъди с партньора какво не му достига.

Жените искат да променят мъжете

Ясно е, че мъжете винаги казват, че се нуждаят от свобода и лично пространство. Страх ги е, че половинката им може да ги промени. Но когато едно момиче казва какво мисли, какво го наранява, какво не му харесва в държанието на един мъж, то просто се опитва да изглади проблемите и се бори за връзката. Ако жената чувства, че не е достатъчно уважавана, е по-добре да го каже и заедно с партньора да измислят начин как да променят това. А и за проблемите трябва да се говори, иначе те остават нерешени и се задълбочават.

Красавците тип мачо винаги се харесват на жените

О, не! Дори напротив. Харесват се, но не винаги и на всички жени. В периода на овулация мъжете от този тип действително предизвикват интерес у жените, но през останалото време това не е така. В периода, благоприятен за оплождане, жената подсъзнателно избира мъжа с по-високо ниво на тестостерон и съответно с по-ярко изразена мъжественост.

Сексуалните играчки разпалват страстта

Така ли? Виж ти?! Точно обратното! За жените вибраторът може да е забавна и любопитна вещ, но само на първо време. Употребяването на подобни “играчки” за продължителен период от време се приемат от представителките на слабия пол като “заместваща терапия”. Жените обичат ласките и замяната на мъжката плът с механика може да създаде впечатлението, че мъжът не владее ситуацията.

Размерът има значение

Това е един от най-разпространените митове и легенди! Дължината е реален повод за комплекси при мъжете и те често пъти са готови дори на операция. Изследванията показват, че не дължината има голямо значение, а диаметърът: колкото по-голям е той, толкова по-добре.

Четете още: 5 мита за кафето, в които все още вярвате