Мъжете лесно научават нови начини за прелъстяване и понякога партньорките им се озовават в леглото почти без да се усетят.

На какво се дължи това?

Нека дадем за пример няколко известни кино-любовници.

Хавиер Бардем

Художникът от “Вики Кристина Барселона”


Той се запознава с хубави туристки и почти веднага им предлага секс, и то толкова непринудено, сякаш става дума за нещо съвсем нормално. Не го притесняват нито обществените норми на поведение, нито моралните принципи на момичетата. В случай на отказ запазва пълно спокойствие и преминава към тактика на учтивост и внимание. Жените сами го избират за свой сексуален партньор и така поемат отговорността за случилото се. Това важи и за бившата му жена, която, както се оказва, той все още обича.

Такъв мъж изглежда много привлекателно отдалеч. Можете да прекарате с него няколко незабравими дни и нощи. Предимството му е, че през тези дни ще ви накара да се чувствате истинска принцеса. Но той има много повече минуси – най-вероятно крие от вас свои сериозни проблеми, които ще се проявят още след няколко срещи. Точно затова той се опитва да стигне до леглото възможно най-бързо.

Мики Рурк

Секс-виртуоза от “Девет седмици и половина”


Впускайки се в бурна връзка с почти непознат мъж, героинята получава цял букет сексуални впечатления, някои от които минават всякакви граници. Човек може само да завижда за такова количество разнообразни еротични похвати и експерименти. Въпреки това жената постоянно балансира на границата на нервния срив, което изглежда изобщо не притеснява любовника й.

“Сексуалните изобретатели” обикновено си избират партньорки, готови да стигнат до крайности. Те лесно разпознават жените, които са в истерично или нервозно състояние. Често такива дами имат затруднения в сексуалния си живот и не е трудно да им се внуши, че сексуалните експерименти ще ги разкрепостят и “отворят”. Но това ще се случи, само ако жената знае какво иска. От подобен мъж можете да получите много чисто физическо удоволствие, но ще трябва да забравите за спокойния живот, защото подобен партньор ще иска постоянно да ви държи под напрежение.

Робърт Патисън

Вампирът Едуард от “Здрач”


За вечно младия и красив вампир страстта му към Белла е едновременно смисъл на живота и проклятие. Смъртоносното му влечение към нея разпалва чувствата им и го кара да се измъчва постоянно. Момичето от една страна трябва да се примири с това, че те не могат да бъдат заедно, но от друга – да се сблъсква непрекъснато с благородството на любимия, който не твърде ефективно се опитва да изчезне от живота й. В рамките на жанра отговорът е ясен – връзката им е предопределена от съдбата.

Този филм стана толкова популярен, защото в реалния живот малцина от влюбените могат просто да бъдат щастливи. Националните, културните, финансовите и социалните бариери пречат на много двойки да живеят в хармония. Впечатляващото в историята е, че героят се осмелява в името на любовта да пренебрегне обичайната си жизнена среда (както знаете, малко мъже са готови да се опълчат дори на собствената си майка). При изграждане на сериозна връзка влюбените рискуват да се сблъскат с чувство за неравенство и различия в обкръжението им, което да отрови живота и на двамата.

Леонардо Ди Каприо

Рицаря Джак от “Титаник”



Свободен художник, свикнал да плува срещу течението, спасява момиче при опит за самоубийство. Дава на партньорката си чувство за закрила и я кара отново да обикне живота. Скоро героят на Ди Каприо се проявява като истински мъж, в чийто живот важна роля играят силните преживявания и всеотдайната любов.

Той е вдъхновена и творческа личност, която обаче има нужда от муза. Това е една красива история без перспективи за “и живели щастливо до края на дните си”. Ако краят на филма не беше толкова трагичен, сигурно щяхме да получим латиноамерикански сериал с измени, побоища и безкрайни конфликти. Мъже като Джак ни карат да се почувстваме окрилени от любов. Но в реалните битови ситуации не е толкова лесно да се живее с тях.

Крис Нот

Мистър Биг от “Сексът и градът”


Джон Престън е доста романтичен, няма предразсъдъци и лесно допуска компромиси в отношенията си с партньорката. От друга страна поведението му в леглото почти винаги зависи от настроението на жената. Показателна е една от най-романтичните сцени във филма – сдобряването на скаралите се преди сватбата влюбени в апартамента, който са смятали да продадат. Ако героинята не се беше хвърлила на врата на Джон, не се знае дали двамата изобщо щяха да стигнат до секс веднага или след една-две седмици, след като партньорът е изгледал любимия си черно-бял филм.

Мистър Биг е най-разпространеният в момента тип мъж. Жените, които изпитват нужда от любов, сами му се хвърлят на врата, тъй като усещат, че той няма нищо против това. Можете да го навиете за всичко – той няма да отблъсне инициативността ви, нито ще ви се присмее. Но понякога ще ви се струва, че вие управлявате изцяло съвместния ви живот. Ако искате изненади, ще трябва да ги организирате сами.

Сам Уортингтън

Идеалния любовник от “Аватар”



Ако героят изобщо се интересува от жени, то доста слабо. Това обаче не е заради физическия му недъг – дълбоко в душата си Джейк си остава воин, въпреки че е прикован към инвалидната количка. Интересът му към Нейтири не се събужда веднага, но пък в чувствата си към нея той е грижовен и сериозен – въпреки че се държи грубовато с другите, с нея той е крайно тактичен. Избирайки си партньорка, той взима решението не просто да бъде с нея, но и да се бори за идеалите й и да сподели изцяло чувствата и мечтите й.

Сдържаността на този мъж е донякъде измамна. Зад равнодушието си той крие страстна душа. Не е нужно да се притеснявате, че ще ви изневери, най-вероятно той ще си остане верен и предан. При това обаче имайте предвид, че е трудно да напуснете такъв мъж – винаги ще знаете, че сте му разбила сърцето.