Продължение…

Принцът на Монако Албер ІІ и Шарлийн Уитсток


Принц Албер последва примера на баща си и се ожени за момиче от простолюдието. Негова избраница стана гражданката на ЮАР Шарлийн Уитсток, световна шампионка по плуване. 33-годишната хубавица е не само много красива, но и доста своенравна.

Заради слухове за извънбрачно дете на 53-годишния принц Уитсток едва не избягала точно в деня на сватбата. Бягството обаче се провалило, когато полицията конфискувала паспорта на булката на летището. И нищо чудно – в сватбата вече били вложени милиони.

Събитието било открито на 30 юни с концерт на група The Eagles, състоял се на стадион с 15 хиляди зрители. Следващите два дни били обявени в Монако за почивни.

На 1 юли била проведена гражданската церемония, а на 2 юли – църковната (заради нея протестантката Шарлийн приела католическата вяра). На сватбата били поканени 4 хиляди души – за сравнение на сватбата на принц Рене и Грейс Кели навремето присъстваха само 700 души. За венчавката Шарлийн облякла копринена рокля на Armani с 20-метров шлейф.

Принцът едва не се изложил, слагайки пръстена на дясната ръка на булката, а не на лявата, но се поправил навреме. Надяваме се короната да не се стори твърде тежка на бившата спортистка.

Херцогиня Алба и Алфонсо Диес

През есента най-знатната жена на света реши да сключи брак на 85-годишна възраст. Мария Дел Росарио Каетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фитц-Джеймс Стюарт и Силва стана жена на 61-годишния Алфонсо Диес. При това херцогиня Алба се опълчи не само на шестте си деца, а и на краля на Испания Хуан Карлос.

Изненадващо младоженецът нямал користни намерения и още преди сватбата подписал документ, в който се отказал от парите на бъдещата си съпруга. Преди да вземат решението да се оженят, двамата поддържали любовна връзка цели три години. И не им било лесно – Алба била обвинена в старческо слабоумие, а Алфонсо – в амбиции да се ожени по сметка.

Но истинската любов винаги побеждава и двойката се венча в Севиля. Херцогинята запази титлата си, но не и състоянието си – за да се омъжи за Алфонсо тя прехвърли всичко на своите деца. Любовта иска жертви!

Кейт Мос и Джейми Хинс

Романтичните връзки на Кейт Мос вече от години вълнуват публиката, но тази година звездата се омъжи за първи път. Никой не вярвал, че манекенката и музикантът от The Kills ще се оженят – приятелите на Кейт били сигурни, че „досадният“ Джейми ще последва съдбата на всичките предишни обожатели на звездата. Особено имайки предвид, че Хинс е върл противник на наркотиците, алкохола и никотина.

Но след четири години заедно двамата решиха да озаконят връзката си. Кейт обеща на любимия си да зареже всичките си вредни навици и да му роди дете. След сватбата. Церемонията се състоя на 1 юли 2011 г. в църквата „Св. Петър“ край Бърдфорд.

На тържеството присъстваха гости като Наоми Кембъл, Сейди Фрост, Иги Поп и др., но не беше допуснат нито един журналист! „Репортер“ на мероприятието бил Марио Тестино, благодарение на който светът можа да се наслади на сватбените снимки на двойката. Тържеството продължи три дни под формата на музикален фестивал – точно в стила на Кейт. Не бяхме изненадани и от разкошната рокля на булката, създадена от личния й приятел Джон Галиано.

Кейт впрочем упорито продължава да дружи с изоставения от всички дизайнер, знаейки колко е трудно да ти обърнат гръб. Брачната й връзка обаче не протича толкова гладко – Мос наруши обещанието си и не бърза да зачене, появявайки се постоянно с цигара в уста и питие в ръка. Дано тази шумна сватба не завърши със също толкова шумен развод!

Ким Кардашиян и Крис Хъмфрис

Връзката на 31-годишната милионерка Ким Кардашиян и 26-годишния баскетболист Крис Хъмфрис още от самото си начало беше част от риалити-шоуто Kourtney and Kim Take New York. Затова повечето хора я възприемат като публичен фарс.

Хъмфрис направи предложение на Ким, подарявайки й пръстен с диамант от 20.5 карата на стойност 2 млн. долара. Наемът на имението, в което се състоя тържеството на 20 август, струваше 200 млн. долара.

Сред 450-те гости бяха и Линзи Лоън, Никол Ричи, Кели Осбърн, Ева Лонгория и Аврил Лавин. Булката беше облечена в разкошна рокля на Vera Wang с дълъг шлейф. Тиарата и обиците й струваха 5 млн. долара. Но тези разходи са оправдани – откакто са се оженили двамата младоженци са спечелили 18 млн. долара от медийни транслации и публикации в пресата.

И въпреки това Ким поиска развод. В крайна сметка бракът изтрая точно 72 дни, като причините за раздялата все още не са известни. Може би Крис не е бил съгласен жена му да практикува йога с гол инструктор, или пък Ким се е обидила на мъжа си за това, че я нарече бездарна, тъпа и тлъста... Вече на никого не му пука за това – от пролетта миналата година тази двойка успя да омръзне на всички.