Не правим секс не заради децата или защото сме уморени, а защото...

14 септември 2020 | 16:00
3225
0
Pixabay
0

Невероятно, но факт. Оказва се причина номер едно за липсата на секс между партньорите е... липсата на ентусиазъм. Децата, умората и изневярата се нареждат доста по-назад в списъка.

Откритието, което група учени прави, изненадва всички. Оказва се, че най-големият убиец на страстта е „липсата на ентусиазъм“. Психолози са решили да се задълбочат в темата за все по-лошия сексуален живот на двойките. Но изненадата им била голяма, когато открили, че сексът намалява, защото партньорите нямат желание, пише Mail on Sunday.

След липсата на ентусиазъм се нареждат липсата на време и пространство, както и фактът, че се чувстват потиснати от половинките си. Това сочат резултатите, публикувани в списание Evolutionary Psychology.

След тежкия работен график, като убиец на страстта се нарежда „лошият секс“.

А ето ги и всичките десет причини по ред на номерата:

липса на ентусиазъм;
липса на време и пространство;
дълго работно време;
лош секс;
изневяра;
проблеми с характера;
прилепливост;
децата;
липса на желание;
не са моногамни;

Колкото е да е странно изневярата и децата са доста назад в списъка.Според проф. Менелеос Апостолу от университета в Никозия, Кипър, който стои зад проучването, „трудностите при поддържането на интимни отношения потенциално могат да причинят значителна емоционална болка.“ Той е на мнение, че тези трудности трябва да бъдат точно установени, за да бъде подобрено емоционалното състояние на хората.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени