Мъжете са прекрасни по свой собствен начин и е факт, че не можем без тях. Но за съжаление понякога те наистина умеят сериозно да провокират спокойствието ни. В някои случаи неволно, в други не чак толкова, но на нас ни остава единствено или да погледнем на дразнещите им реплики с усмивка, или да дадем воля на емоциите си. Второто не е съвсем желателно. Ето и кои са думите, с които господата успяват да ни побъркат. Колегите от MEN UNITED пък ни връщат жеста, отбелязвайки кои са нашите дразнещи реплики.

1. Много си хубава днес

Днес?! Защо трябва да правят това уточнение? Наистина, ние дамите понякога прекаляваме, разсъждавайки твърде дълго върху несъществени неща, но и мъжете трябва да се научат да правят комплименти. Какво означава, че сме хубави днес? Ами вчера?

2. Много е вкусна мусаката, но майка ми я прави страхотно

Мъжете си умират да ни сравняват с майките си, дори и несъзнателно. Особено за уменията ни в кухнята. Просто си спомнете „Всички обичат Реймънд“. Въпреки че Дебора прави всичко възможно да угоди на Реймънд, тя никога няма да е по-добра от Мари. Коя жена обича да чува от любимия си, че друга я превъзхожда?

3. Да, добре, разбрах

Знаем, че не е разбрал, а просто иска да прекрати неприятния разговор. Има ли нещо по-изнервящо от мъж, който не ни слуша? Едва ли. Когато той е разбрал, че е сгрешил, но емоциите ни заливат и не можем да спрем с обвиненията, мъжът предпочита просто да повтаря „да, добре“, отколкото да защити постъпката си.

4. Ще ти звънна/пиша по-късно

Няма и той знае, че ние знаем. Много е дразнещо, когато мъжът дава обещание, което няма намерение да изпълни. Или поне не в конкретен срок. Да, той може да има желание да ни се обади след час, но е много вероятно да забрави или просто да не му се говори в момента. И по-късно, след като сме го чакали известно време, ще поиска и разбиране от нас. Какво да правиш? Мъже...

5. Успокой се

Огромна грешка! Вярно е, че природата на мъжа и жената е много различна. Ние сме далеч по-емоционални и трудно успяваме да сдържим чувствата си, докато те мислят по-логично. Но истината е, че трябва и двете страни да проявяваме разбиране.

6. Тази рокля те прави по-слаба

Той наистина го казва от най-добри чувства и искрена възхита към начина, по който изглеждаме. И все пак, както споменахме няколко реда по-нагоре, ние жените, умеем да намираме проблем там, където не съществува, и да тълкуваме погрешно някои комплименти.

Четете още: Той я нарече противна и тя отслабна с 90 килограма за ден!