Автор
Ива Петрова

Никога не си го причинявайте: 6 причини да бягате от тези мъже

Не е възможно да имате връзка с нарцисист и да не получите сериозна травма.

Той ще прегази всичко, до което може да достигне – външния ви вид, работата, приятелите, родителите, семейството, жилището. Това ще бъде още по-болезнено след усещането за полет, което той ще ви даде в първите етапи на запознанството ви.

Внимание: Нарцисизъм!


Предимствата му са очевидни - той е красив, интересен, знае много забавни неща, умее да ухажва красиво. Ако нарцисистът е състоятелен, той може дори да е добре и с парите. Ако пък не, тогава той познава "дъното на живота" с всичките му жители и това също може да бъде вълнуващо пътешествие. Минусите са тези:



1. В една връзка с нарцисист няма друг. Съществува единствено той. Няма значение колко време сте прекарали заедно – една нощ, седмица или 20 години, щом той прекрачи прага навън, вие спирате да съществувате за него. За да го накарате да ви запомни, трябва да забиете отровна стрела в гърба му.

2. Всичките му обещания не струват и пукната пара.
Но звучат луксозно, защото докато ги казва, той си вярва. Нарцисистите често губят работата си поради това - те имат много идеи, те са невероятни, но далеч не винаги успяват да изпълнят своите задължения и споразумения. Тоест, каквото и да ви обещае, най-вероятно нарцисистът няма да го изпълни.

3. Той прави само това, което намира за добре за себе си.
Тоест, ако нарцисистът е баща на детето и детето има нужда от нова раница за училище, тогава ще получите страхотна електрическа кола за подарък. Или нещо друго заедно с невероятна история за това защо раниците са морално остарели.

4. Всичко, което казва и прави, е невярно. На първо място той самият е фалшив. Всичко, което казва за себе си, за своите чувства и наранявания, най-вероятно също е полуистина, лъжа или съзнателно измислена красива история, всичките му истории могат да се окажат кухи. Помните ли Жокера с двете невероятни истории, откъде е получил белезите? Все лъжи и парадиране за пред обществото.

5. Със сигурност ще пострадате. Не можете да съжителствате дълго време с нарцисист и да не пострадате. Той ще прегази всичко, до което може да достигне - външен вид, работа, приятели, родители, семейство, жилище. И това за момичето ще бъде особено болезнено след усещането за летене, което той дава в първите етапи на запознанството. Да не говорим, че всеки път, когато губи интерес към вас, преминавайки към нещо друго със същата страст, това ще е силно разочароващо за вас.



6. Понякога нарцисистите са невероятни професионалисти
и правят невероятни неща. Но - поради особеностите на психиката им, само вие ще се възхищавате на тези постижения, а той ще ги прави за сметка на вас и вашата психика. Той ще страда от собствената си посредственост и след всеки неуспех ще се потопи в бездните и дълбините на отчаянието, от които нарцисистите обикновено излизат с помощта на опияти и на други сексуални партньори.

Така че всички тези номера са фалшиви. Всъщност радостта да си в отношения с нарцисист е радостта да бъдеш себе си и да се наслаждаваш на живота си, излят в една чаша, която изпиваш на един дъх, напиваш се и след това страдаш от тежък махмурлук години наред. Защото на самия нарцисист му няма нищо.

Автор: Адриана Имж

Четете още: Внимание, дами: Ето каква съдбовна грешка допускате, когато сте влюбени