В мъжкото он-лайн издание AskMen.com обичат да правят анкети и проучвания, а последното им допитване разкрива доста пикантни подробности относно читателите им.

Сред аудиторията на сайта има не само представители на силния пол, но и много мацки, и въпреки че резултатите не са базирани върху мнението на представителна извадка, това не омаловажава значението им.

Според обобщението, дамите съвсем не са толкова емоционални, колкото се очаква – цели 43% казват „обичам те”, без да влагат особени чувства в това. 12 на сто от тях признават, че правят това само, за да не нараняват човека отсреща.

В същото време те се оплакват от липсата на романтика у партньора – 40% твърдят, че подобно отношение липсва почти напълно във връзката им.

75% от мъжете обаче настояват, че са романтични постоянно и се стараят да показват чувствата си пред своята любима.

Почти 18% от представителите на силния пол обаче казват „обичам те”, само за да получат секс и едва 20% от анкетираните не биха използвали толкова емоционално обяснение, освен ако наистина не го чувстват.

Резултатите показват още, че външният вид на половинката не е без значение – 47% от мачовците и 20% от дамите биха зарязали гаджето си, ако напълнее твърде много.

В допитването са участвали над 100 000 човека от началото на 2010.