Автор
Woman.bg

Обичаме ли половинката си повече след изневяра?

Нови изследвания показват интересни резултати. Проучване, направено от онлайн сайт за запознанства, показва, че много хора смятат, че тяхната половинка им става по-привлекателна след кръшкане.

След изневяра 70% от анкетираните твърдят, че се чувстват по-добре с дългогодишния си партньор. Ето и какво показват данните: От 1700 анкетирани, 52% от жените и 56% от мъжете, след изневяра, продължили да правят секс със своя семеен партньор.

Проучвания, направени от щатския университет в Мисури пък показват, че тези, които изневеряват само заради чисто физическата наслада от акта, са по-удовлетворени, а при тези, които изневеряват заради емоционални причини, се отчита спад при тяхната удовлетвореност.



"Участници в проучването твърдят, че след изневярата са по-щастливи, отколкото преди аферата", казва проф. Алиша Уокър, който е специалист по сексуална култура в Мисури.

20-годишна жена, участвала в проучването, провело се от сайта за запознанства, споделя че е намерила удовлетворението, от което се нуждае, за да се върне при съпруга си и да се почувства "щастлив партньор". Оказва се, че любовната афера е "премахнала тревогата" от брака ѝ.

Друга жена от САЩ пък заявява, че след изневяра сексуалният ѝ живот у дома е "възроден", което й позволява да стане "по-добра съпруга", отколкото е била преди.



Какво кара изневерилите да се върнат при семейството си и да се чувстват по-доволни партньори отколкото преди?

- 76% казват, че това ги кара да се чувстват "по-живи"

- 48% заявяват, че се чувстват по-желани

- 37% заявяват, че техните емоционални нужди не са били задоволени от другия партньор, извън семейството.