Автор
Woman.bg

Оргазмът, момичета, зависи от размера на клитора

Изследване на американски специалисти опроверга битуващото досега мнение, че чувствителността на клитора изобщо не е свързана с неговия размер.

32 жени били подложени на изследване с магнитно-резонансна томография (МРТ) на малкия таз. Оказало се, че колкото по-малък е този женски орган, толкова по-вероятно е жената да има проблеми със сексуалното удовлетворение.

Освен това възбудата при представителките на нежния пол зависи и от местоположението на клитора спрямо влагалището – колкото е по-далеч, толкова е по-малка вероятността от оргазъм.

Четете още: Факти за секса, за които рядко се замисляме

Водещата изследователка д-р Сюзан Оукли от Синсинати, щата Охайо, твърди, че екипът й събрал достатъчно данни, потвърждаващи, че за женския оргазъм е важна не G точката, а точката К – или клиторът. А още по-точно неговият размер и местоположение. Колкото той е по-голям, толкова повече има чувствителни окончания, чието стимулиране довежда до оргазъм.

Четете още: Лицето издава какъв е човекът в леглото

Учените смятат, че резултатите от тяхното изследване ще спомогнат да се разработят нови методи за лечение на аноргазмията. Липсата на оргазъм при жената е сериозен проблем, защото пациентки с такава диагноза страдат от депресия, раздразнителност и тежко главоболие, което може да доведе до неврози и периодични истерични прояви.

БГНЕС