Оргазмът, момичета, зависи от размера на клитора

25 юни 2014 | 10:51
128336
8
8

Изследване на американски специалисти опроверга битуващото досега мнение, че чувствителността на клитора изобщо не е свързана с неговия размер.

32 жени били подложени на изследване с магнитно-резонансна томография (МРТ) на малкия таз. Оказало се, че колкото по-малък е този женски орган, толкова по-вероятно е жената да има проблеми със сексуалното удовлетворение.

Освен това възбудата при представителките на нежния пол зависи и от местоположението на клитора спрямо влагалището – колкото е по-далеч, толкова е по-малка вероятността от оргазъм.

Четете още: Факти за секса, за които рядко се замисляме

Водещата изследователка д-р Сюзан Оукли от Синсинати, щата Охайо, твърди, че екипът й събрал достатъчно данни, потвърждаващи, че за женския оргазъм е важна не G точката, а точката К – или клиторът. А още по-точно неговият размер и местоположение. Колкото той е по-голям, толкова повече има чувствителни окончания, чието стимулиране довежда до оргазъм.

Четете още: Лицето издава какъв е човекът в леглото

Учените смятат, че резултатите от тяхното изследване ще спомогнат да се разработят нови методи за лечение на аноргазмията. Липсата на оргазъм при жената е сериозен проблем, защото пациентки с такава диагноза страдат от депресия, раздразнителност и тежко главоболие, което може да доведе до неврози и периодични истерични прояви.

БГНЕС

Още по темата

Коментари

8 Лора Николова
  25 януари 2019 | 17:50 отговор
 

Секса освобождава стреса и напрежението, оргазмите също играят роля за освобождаване на напрежението също както и при мъжете! Няма нищо срамно в статията, защото всички правим секс, когато ни е нео ходим!

 
7 RONALDO PASIVNIA
  25 юни 2014 | 17:27 отговор
 

клитора е 4-5санта тясни няма анално ме разпориха и трааше ми слагат пръстен боли много жените знаят за какво говоря - РОНАЛДО ОТ РЕАЛ МАДРИД ХАЛА

 
6 ebacha
  25 юни 2014 | 15:56 отговор
 

bbb - първо го налапай и после повръщай!!!

 
5 Veka
  25 юни 2014 | 15:41 отговор
 

Точка Жи, точка К - тези американци все си мислят, че откриват топлата вода! Защо в някои варварски страни обрязват момичетата, като им премахват клитора? Това ги осакатява сексуално и ги превръща в машина за раждане на деца!

 
4 Индивидуални хранителни Режими Perfection
  25 юни 2014 | 13:13 отговор
 

Изготвяме индивидуални хранителни режими само за 20 лв в страницата ни във фейсбук Индивидуални Хранителни Режими Perfection

 
3 убиеца
  25 юни 2014 | 12:50 отговор
 

оле, кви яки путета

 
2 от собствен опит
  25 юни 2014 | 11:59 отговор
 

Оказа се че блокажа на изключително важна дарба на бъдещи и настоящи майки да прочистват околната среда с цел охрана на всички и живи и мъртви с качествени оргазми се прави от опасни оставени уж з а охрана на някой региони.Увреждат лумбален прешлен и не позволяват бърза обмяна на получавани ласки от полови органи към главен мозък и обратно..Нужни са внимателни процедури за деблокиране..Заради тези неприятни опасно престъпни увреждания са провалени милиони семейни двойки..Лекарите вместо да проверят и почистят увредната зона вкл с балнеотерапии и масажи препоръчват изневяра вкл с групи мъже.

 
1 bbb
  25 юни 2014 | 11:46 отговор
 

пфу иде ми да повърна.

 

Добави Коментар

Най-четени