От задръжките в секса страда и кожата

18 май 2011 | 13:23
25365
3
3

Някои от най-разпространените забрани и смущения, които са свързани със секса, причиняват кожни проблеми.

Колкото и неочаквано и невероятно да звучи това твърдение, различните ограничения, забрани, комплекси, на които човек е подвластен, когато става дума за сексуални контакти, са в състояние да предизвикат появата на различни здравословни проблеми.

Жените в по-голяма степен са подвластни на тази тенденция, като при тях по правило повечето проблеми се развиват на ниво психика.

Една от най-широко разпространените форми на подобни смущения е реакцията на кожата и появата на дерматит или друго кожно заболяване, пишат от zdrave.bg

Когато за една жена интимната близост с даден партньор е нежелана, физиката й реагира чрез появата алергична реакция, дерматит или друг знак на кожата, показващ че тялото не желае сексуалния акт. При някои жени сигнал дава не само кожата, но и цялото тяло – смущенията в храносмилателната система също може да са провокирани от различни притеснения със сексуален характер.

В случаите, когато човек все пак желае да стигне до интимна близост, преодолявайки различни знаци на тялото си, загърбвайки смущенията и комплексите, най-добре е да се потърси помощта на специалист в областта на психичното здраве, защото именно на ниво психика започва развитието на проблема.

Мнозина препоръчват процесуално ориентираната терапия като най-подходяща за подобни състояния.

Още по темата

Коментари

3 georgi ivanov georgiev
  27 април 2012 | 07:28 отговор
 

i az za seksa vapreki 4e ne sam go pravil s jena

 
 
Тя
29 август 2018 | 17:31

Педал ли си?

2 meri
  26 април 2012 | 11:36 отговор
 

mnogo to4no

 
1
  25 май 2011 | 16:56 отговор
 

знаех си :)))

 

Добави Коментар

Най-четени