Жените имат свой естетически идеал за дължината на мъжкия пенис, показва изследване на американската Национална академия на науките.

В хода на изследването се изяснило, че размерът на мъжката гордост все пак има значение и жените сами са посочвали коя дължина са смятали за най-естетична.

Дамите, на които са показвани немалко голи мъже, трябвало да ги подредят по сексапил въз основа на физическата им привлекателност и размера на половия член.

Резултатите показали ясна тенденция: РАЗМЕРЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ! Средно взето, високите мъже с по-надарени пениси са били оценявани като по-привлекателни.

Но неправилно е да се мисли, че колкото е по-голям членът, толкова той е по-симпатичен на нежния пол. Открити бяха и т.нар. "пределни граници", чието прескачане се обозначавало от прекрасната половина на човечеството или като "малък", или като "грамадански". По такъв начин бе установен диапазонът, който може да бъде етикетиран като "най-красивия". И размерите на пениса в рамките на този диапазон може да се отнесе към категория на "идеалния размер".

И така в очите на дамите идеалната дължина на нееректирал пенис варира между 12.8–14.2 сантиметра. Учените наблягат, че става дума за изследване на мъжката гордост в състояние на покой. А това ще рече, че тя е била възприемана и оценявана повече естетически, отколкото физиологически.