Автор
Woman.bg

Перфектните пози за секс по време на бременност

Митовете около секса по време на бременност може да ви накарат да си мислите, че разгорещяването в леглото е опасно. Но акушер-гинеколозите са категорични, че ако бременността не е рискова, няма причина сексът да бъде избягван.

Все пак трябва да се поясни, че не всяка поза е подходяща за дами с вече наедряло коремче. Мисионерската например, заслужено попада в черния списък. Но кои са тези, които без притеснение може да практикувате с любимия дори и по време на по-напредналите месеци от бременността? Вижте в следващите редове:

Лъжичка – тя е идеална за моментите, когато желаете да изпитате близост с партньора и същевременно проникването да не бъде така интензивно.

Ездачката – тази поза ви предлага възможността сами да определите темпото и да контролирате скоростта. Така те само ще изпитате страхотна наслада от акта, но и ще се предпазите от натиск върху корема си.

На ръба на леглото – вие лежите по гръб на ръба на леглото, а краката ви са върху раменете на изправения пред вас красавец. Така и коремчето ви е в безопасност и може да се насладите на дълбоко и разтърсващо проникване.

Кучешката – тази поза е подходяща, ако сте не върху леглото, а прави пред него, подпрели се с ръце върху него.

Трябва да сте наясно, че сексът през първия триместър може да предизвика вагинално кървене. Това обаче не означава, че се е случило нещо притеснително. Причината за кървенето се крие в постоянното набъбване на кръвоносните съдове в малкия таз и подготовката на тялото за плода. Все пак, ако прокървите след секс, е добре да потърсите лекарска помощ или да се консултирате с акушер-гинеколога си, за да сте сигурни, че причината не е друга и всичко с бременността ви се развива нормално.

____

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.