Писна ли ви от комплексари? Как елегантно да се защитим, когато ни нападат

26 януари 2020 | 09:05
4444
2
Pixabay
2
Когато някой ви обижда, трябва да дадете отпор. Не бива да мълчите в отговор на грубо и нагло отношение. В тази статия ще уточним по какви начини можете да противодействате цивилизовано и ефективно.

 
Как да се научите да давате отпор? Ако околните постоянно ви обиждат, търсете причината и в себе си. Опитайте се да разберете защо те изпускат парата именно върху вас и защо ви обвиняват за всичките си неуспехи.
 
Причините могат да бъдат следните:
 
- неувереност в себе си
 
- неуважително отношение към собствения ви външен вид или към постиженията ви
 
- слабохарактерност
 
- неумение да отстоявате правата си и личните си граници, да изказвате мнението си
 
За да се държат околните уважително с вас, трябва да израснете като личност и да накарате другите да ви ценят. За начало избройте преимуществата си. Това ще ви помогне да придобиете увереност в себе си. Упражнявайте се в говорене пред огледалото, говорете ясно, силно и убедително. При диалог с някой, който ви обижда, недейте да мънкате. Преди началото на разговора се настройте, че сте по-силни морално и че ще можете да оборите вербално опонента.
 
Не псувайте в отговор на обидите. Нецензурните изрази усилват конфликта и ви принизяват до нивото на опонента ви. Контролирайте емоциите си. Концентрирайте яда и обидата си в няколко фрази. Изразявайте възмущението си чрез повишаване на тон и мимика. Докарайте по-сурово изражение на лицето си. Отговаряйте уверено и спокойно. Това ще обърка опонента ви, защото той очаква друга реакция. Не затваряйте емоциите вътре в себе си, по-добре е да изпуснете парата. Иначе ще развиете проблеми с нервната система. Как да се научите да отговаряте словесно на нагли хора?
 
Когато някой ви обижда, е трудно да реагирате правилно и да сдържите емоциите си. В подобна ситуация обаче можете да отговорите учтиво и при това да пресечете грубостта от страна на опонента ви.
 
Предлагаме ви следните начини за защита срещу нагло поведение:
 
- Останете спокойни, не преминавайте към агресия
- Не обръщайте внимание на обидните думи, направете се, че ви е все едно
- Ако въпреки безразличието ви опонентът продължава да ви тормози, усмирете го. Опитайте се да го засегнете, посочете недостатъците му под формата на шега, за да го уязвите. При това не показвайте обидата си
- Не влизайте в спорове и не се опитвайте да опровергаете всичките му думи
 
Ако нахалникът не види очакваната реакция във вид на сълзи и викове, той ще изгуби интерес и сам ще се отдръпне. За да възпитате у себе си вътрешна сила, се запишете на спорт, например бокс. Това ще ви помогне да станете по-смели и уверени. Не забравяйте, че ако отговорите достойно на една обида, ще избегнете повторни нападки.

Още по темата

Коментари

2
  29 януари 2020 | 15:30 отговор
 

Хубава статия. На всички жени, които имат тази възможност, бих препоръчала непременно да изкарат един курс по самозащита /и разбира се редовно да спортуват, за да са силни физически, не просто да знаят техники/ както те самите и особено дъщерите им, ако имат такива. Всички мъже са потенциални насилници, за съжаление.

 
1 paylater
  26 януари 2020 | 12:37 отговор
 

PayLATER Loan is given all types of loans from 5,000 to 1,000,000 at low interest rate of 2% Apply now via email at: ( paylaterloan @ zoho . com ) OR WhatsApp ( +1 929 222 7518 )

 

Добави Коментар

Най-четени