По-голям нос - по добър секс! Учени обясняват феномена

Учени от един от международните университети повели проучване на повече от 1600 жени, които трябвало да отговорят на въпроса колко голям бил носът на партньора им и как се справял той в леглото.

След анализ на отговорите, ето до какъв извод стигнали изследователите. Колкото по-голям нос има един мъж, толкова по-голям е неговият, не, не член, а сексуален потенциал.

С дълъг нос, уверяват изследователите, е по-лесно човек да диша в леглото, което означава, че се изморява по-трудно и е по-склонен на повече експерименти, съобщава Oane.ws.


Междувременно руските специалисти изразиха различно мнение по този въпрос.

"Няма връзка между формата на носа и поведението в леглото", казва Дмитрий Исаев, сексолог, кандидат на медицинските науки, доцент и психотерапевт.

"Половите хормони, отговорни за развитието на пениса, не участват във формирането на други части на тялото, така че от гледна точка на физиологията подобни паралели не са научно обосновани", пояснява експертът.

От друга страна, изследователи, заели се с проучването, не се позовават на науката, а на статистиката. Това, че повечето отговори се оказали в полза на мъжете с голям нос, вероятно е въпрос на чиста случайност, смята Исаев. Статисткитата не доказва нищо, твърди дой.

Специалистът уточнява още, че всяка една жена има различна субективна представа за добър секс, което категорично оспорва правотата на горепосоченото заключение.

Въпросът за връзката между големия нос и добрия секс всъщност вълнува експерти не от вчера. Според китайското учение Съан Мен (четене по лицето), ако искате да узнаете какъв е даден човек, трябва да се вгледате в лицето му. Китайците например, практикуват изкуството на четене по лицето повече от 3000 години и казват, че чертите говорят на таен език, като казват всичко за характера на човека и тайните му желания.


В Древна Гърция пък Аристотел създава теория, която твърди, че можем да разберем нечий характер според чертите на лицето и структурата на тялото му. Според тях лицето лесно може да издаде и това дали един мъж е добър любовник, бива ли го в любовната игра, обича ли да експериментира. Това изследване той нарича физиогномика (от старогръцки "физис" – природа и "гномон" – тълкуване).

Въпреки че днес физиогномиката обаче не е приета за наука, изкуството на гадаенето по външни белези продължава да буди интерес. Редица психолози, защитаващи теорията на физиогномиката, са категорични: ако големият нос е в комбинация с тънки устни, то може да сте спокойни - ще се справи в леглото подобаващо. Ако обаче и носът е голям, и устните са плътни, то вие ще се радвате на партньор с небивали сексуални качества.

Четете още: 6 романтични жеста, за които мъжете си мечтаят, но няма да ви признаят