Изглежда ролята на Джокера във филма „Черният рицар“, която Леджър изигра толкова ефектно и демонично, е нарушила някак крехкото душевно равновесие на холивудския актьор. За жалост на хората на изкуството често им се случва да съсипят реалния си живот заради творческите си търсения. Приятелите на Хийт казвали, че след тази роля той направо „скъсал синджира“. Леджър живеел на високи обороти, сякаш усещал, че скоро ще умре.



Хийт Леджър

Австралийският модел Джема Уорд, една от звездите на световния подиум, била единствената, която останала до актьора и ужасно се притеснявала за него. Тя го обичала искрено и предано, осъзнавайки дълбоко в себе си, че няма да може да го спаси. По онова време Леджър вече не си представял да изкара и ден, без да взима забранени вещества, които бавно и сигурно разрушавали неустойчивата му психика.

Джема Уорд

Неизвестно защо след смъртта на Хийт всички съчувстваха само на Мишел Уилямс. Да, актьорът беше във връзка с нея три години, тя му роди дъщеря, но причините за раздялата им до ден днешен не бяха уточнени.

Хийт Леджър и Мишел Уилямс

Джема Уорд остана в сянка. Никой не си направи труда да се сети, че момичето е отказвало участия в ревюта и е съсипвало успешната си кариера, опитвайки се да изкара Хийт от депресията му. Това било невъзможна мисия, Леджър сам вървял уверено към смъртта си, но той със сигурност все пак е бил благодарен на Джема, която останала до него до самия край.

Смъртта на Хийт не се отрази кой знае колко на съдбата на Мишел. Тя се омъжи, роди още едно дете, продължи да играе във филми. Докато Джема Уорд, която навремето сияеше на модния подиум, напълня и се затвори в себе си, обричайки се на самота. Тя изгуби договори за милиони долари, сложи кръст на кариерата си в модната индустрия и в киното и спря да се появява пред камерите. Сигурно само спомените за краката им любовна история с Хийт ѝ дават поне малка утеха след смъртта му.

Джема Уорд

Четете още: Хийт Леджър - обичаният актьор, който си отиде без време