Със сигурност познавате двойки, които ви изглеждат щастливи през цялото време. Каква ли е тяхната тайна? Изглежда, че никога не се карат, разбират се и изглеждат по-влюбени от всякога. Как го постигат? Следващите „предположения“ могат да ви помогнат, ако не да направите връзката си перфектна, то поне да подобрите отношенията си с вашия партньор:

Поставят партньора си на първо място
Работата и приятелите са важни, но когато има един човек, който те чака вкъщи , той и винаги трябва да бъде на първо място. Не е лесно да се направи тази жертва, на моменти се налага дори да пренебрегнеш себе си в името на партньора и затова и много връзки да се провалят. Важното е, разбира се, да не е едностранно. Тайната е в компромисите.

Разменят си комплименти
Не, това не се отнася само за мъжете и не е само за външния вид. Всеки има нужда да получава одобрението на отсрещната страна. Похвалите действат много добре на самочувствието. Така вашият партньор ще се чувства по-специален в очите ви и сигурен, че все още се радвате, че сте го избрали. Често, когато връзката продължи повече време, милите думи и жестовете се забравят. Това пък може да доведе до конфликти.

Умеят да си прощават
Това е едно от най-трудните неща. Но всеки греши и заслужава втори шанс. Прошката наистина може да заздрави една връзка. Важно е да се прощава и дори да се забравя понякога, а не по време на скандал да се напомнят грешки и провинения от миналото. Ако не правите тази крачка, дори да се налага да настъпите собственото си его, връзката може да не просъществува.

Секс и разнообразие
Ако сексът не върви, и връзката не може да е перфектна. Да си паснеш с някого и ментално, и духовно и физическо може да бъде мисия невъзможна. Във връзката е важно желанието и привличането. Дори да не правите толкова секс, колкото в началото на връзката си, трябва да следите дали все още сте сексуален обект номер 1 в очите на партньора си. Липсата на желание за близост няма да доведе до нещо добро. А колкото до сексът – според специалистите 3-4 пъти седмично е съвсем нормално, но и разнообразието в позите и местата ще допринесат.

Добра комуникация
Няма двойки, които да не се карат или да не спорят. Но те изпреварват проблемите, когато си говорят искрено и то редовно. Не само говорят, но се и изслушват. Когато тези разговори са приятни, полезни и увлекателни и за двамата партньори, проблем трудно ще се появи.