Въпросът за преструвките, че сме получили оргазъм е обект на публични дискусии, откакто Мег Райън симулира в "Когато Хари срещна Сали" и дори много преди това, предаде БГНЕС.

Но преструва ли се силният пол в леглото? Според ново проучване това се случва и то постоянно. Дори по-често, отколкото мислите.

Изследване на сайтовете "AskMen" и "TreSugar" обърна внимание на именно този въпрос. Анкетата обобщава мненията на 49 хиляди мъже и 1000 жени. Според него 54% от дамите са симулирали, че получават оргазъм поне веднъж в живота си. А 24% твърдят, че го правят всеки път.

Но сами ли са те? Едва 34% от мъжете са категорични, че не са се престрували нито веднъж в живота си, като остатъкът признава, че това се е случвало поне един път.



Резултатите, изглежда, потвърждават откритията от 2010, според които 17% от мъжете актьорстват в леглото всеки ден.

Но защо един мъжага би предпочел да симулира? Макар че имат репутация на хора, които достигат до оргазъм съвсем лесно, част от силния пол страда от състояние, наречено "забавена еякулация". Сравнително рядко е, но според експертът на Си Ен Ен Иън Кърнър броят им нараства с всеки изминал ден.

Според проучване на Канзаския университет от 2010 г., 10% от мъжете са се престрували поне веднъж в живота си, като половината от тях са го сторили, за да не наранят чувствата на половинката си.