Провокативното облекло пречи на кариерата

12 септември 2012 | 16:04
9659
5
5

Жените, които искат да растат на работното място, трябва да избягват провокативното облекло като горнища с дълбоко деколте и прилепнали къси поли.

Този тип облекло по никакъв начин не може да спечели повишение на представителките на нежния пол, показва изследване сред 1000 жени на модния сайт Very.co.uk. Но макар 61% от анкетираните да смятат, че прекомерното деколте е най-големият моден гаф, участниците в изследването определили Холи Уолъбай, известна със страстта си към дълбоките деколтета, за жената с най-добър външен вид за съвременния британски офис.

От БГНЕС разкриват, че 31-годишната тв водеща, която беше обявена за звездата с най-красив бюст по-рано тази година, получи 35% от гласовете. На второ място остана звездата от поредицата "Хари Потър" Ема Уотсън, посочена от 15% от анкетираните.

Изследването, чиято цел била да открие как отношението към женската мода на работното място се е променило през годините, установило, че най-лошото нещо, което дамите могат да направят, е да пристигат наконтени на работното място. Над половината от анкетираните, 54%, не одобряват прилепналите къси поли в офиса, а 51% са категорично против прекомерния грим в офиса.

Но макар дамите да имат ясни идеи какво е допустимо и какво не на работното място, 61% заявили, че не биха приели строг дрес код, наложен от работодателя. 22% от анкетираните заявили, че биха се замислили да напуснат работа, ако им налагат как да се обличат.

Коментари

5 тцЪ
  13 септември 2012 | 12:58 отговор
 

Става дума да не ходят на работа, облечени и намацани като за дискотека, ама как изобщо може тази мисъл да се завърти в умните ви глави, уважаеми плюещи дами? На работа се ходи обикновено с дискретно облекло - костюм с пола до и под коляното (или костюм с панталон), дискретен грим и почти никакви бижута. Разбира се, това не важи ако сте стриптизьорки.

 
4 Х0Х
  13 септември 2012 | 11:43 отговор
 

Ами, аз съм съгласна, че големите деколтета, късите поли и прекомерния грим не са за работа, особено пък ако искаш да те уважават като професионалист. Има начини една жена да изглеждаш женствена и шик, без да е супер "наконтена" и предизвикателна.

 
3 OnlinePari
  12 септември 2012 | 22:27 отговор
 

ПЕЧЕЛЕТЕ РЕАЛНИ $$$$$$$$ДОЛАРИ. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ Е ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ. БЕЗ ДА ИНВЕСТИРАТЕ СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК. ------------------------------ P A R I N E O B U X - F R E E - B G

 
2 Н.
  12 септември 2012 | 21:45 отговор
 

'' установило, че най-лошото нещо, което дамите могат да направят, е да пристигат наконтени на работното място.'' - Значи да пристигат в ужасен вид и като изплашат колегите до степен да се разбягат, ще останат сами в офиса и от там - ето го повишението ! Аз друга логика в тази препоръка не откривам ! Всеки нормален човек иска да бъде сред добре изглеждащи хора (на интелекта няма да се спираме тук), но англичаните май не са нормални хора ? Не знам защо ни представят техните ''проучвания'', като общовалидни за цял свят ?!

 
1 Георги
  12 септември 2012 | 18:20 отговор
 

Това пък що за глупост е. Нещата седят точно по обратния начин в истинския свят. Кой въобще ги пише тия статии ?

 

Добави Коментар

Най-четени