Противно на популярното схващане мнозинството британски мъже предпочитат порядъчно облечени жени.

45% от представителите на силния пол казват, че е по-вероятно да заговорят жена, която е добре облечена, спрямо 31%, привлечени повече от разголена жена. 17% от мъжете признали, че не се интересуват как е облечена жената, стига да са привлечени от нея.

Освен това мъжете заявили, че е много по-вероятно да изпитват уважение към жена, ако тя е облечена сдържано. 53% от анкетираните представители на силния пол пък признали, че биха уважавали повече жена, ако тя е консервативно облечена. Една четвърт от мъжете заявили, че от жената зависи доколко биха я уважавали, а 22% биха уважавали повече жена, показваща плътта си.

Четете още: Думите, които всеки мъж иска да чуе

55% от представителите на силния пол казали, че биха дали телефонния си номер на жена, облечена по-сдържано и класически. Малко под 40% от мъжете са по-склонни да дадат номера си на момиче в оскъдно облекло.

"Беше ни интересно да разберем дали мъжете са по-привлечени от жени, които имат определен стил на обличане и дали това влияе на решението им да дадат телефонния си номер. Изненадващо повече мъже предпочитат да заговарят жени, облечени резервирано и класически, отколкото с разголени дрехи. Резултатите показват, че мъжете наистина забелязват дрехите на жената, така че може би трябва да се съобразите с това, когато планирате следващото си облекло за парти. Изпипването на външния вид преди купона ще ви накара да се почувствате по-удобно, а това е най-важното нещо", заяви Джордж Чарлз от сайта VoucherCodesPro.co.uk, който осъществил изследването.

Четете още: Кои дами са най-добри в леглото?

Източник: БГНЕС