Времената се изменят, разбиранията ни за това кое е редно и кое не – също, най-вече когато говорим за отношенията между мъжа и жената. Ако някога Той е бил активната страна във връзката, а Тя е била принцесата, която очаква да бъде обсипана с внимание и да бъде винаги ухажвана, то днес ситуацията е доста по-различна.

Вече не е модерно да бъдеш нежна, тиха и скромна. Искаш да имаш успех сред мъжете – значи трябва да си смела тигрица, която гони целта си докрай. За добро или за лошо, много жени се превърнаха в мъже в много отношения, дори и в начина, по който показват симпатиите си към някого. И в този ред на мисли сигурно някои от вас дълго време обмислят дали е редно да подскажат на половинката си, че е време да предприемат следващата стъпка, а именно да сключат брак. Редно ли е ти да му предложиш? Унизително ли е жената да бъде активната страна точно в този момент? И ако все пак реши, как трябва да започне разговора за годежа?



Мило момиче, няма нищо лошо в това да обичаш и то силно. Няма нищо нередно в това да покажеш сериозните си намерения, когато си убедена, че си открила любовта на живота ти. Щом обмисляш следващата стъпка с този човек, то той е късметлия, че те е срещнал. Че е провокирал в теб желанието да свържеш бъдещето си с него и то по толкова сериозен начин. Той трябва да бъде горд, че решителна дама като теб знае, че иска да прекара остатъка от живота си с него. Няма нищо лошо да бъдеш искрена и да покажеш своята всеотдайност. Това не те прави слаба, нито жалка, това те прави силна жена, която знае какво иска. Гордей се с това и не се съмнявай, че смелостта ти ще бъде оценена.



Знай, че ти си скъпоценен дар за твоя мъж, но не забравяй да бъдеш деликатна и да не бъдеш настъпателна. Бъди по женски мила и закачлива. Не отправяй въпроса си директно, а по-скоро намекни, че много би искала да бъдеш негова официална съпруга. Кой мъж не би се гордял дамата на сърцето му да пожелае да стане законна негова половинка?

Намекни, че си толкова щастлива за приятелките си, на чиято сватба сте присъствали наскоро. Изтъкни, че винаги си си мечтала да облечеш красива бяла рокля и си радостна, че си намерила човека, с когото би минала под венчилото.

Накарай господина да полети от щастие, като го обсипеш с искрените си комплименти. Кой знае – той може вече да е решил да ти предложи, но да му трябва щипка смелост.



Четете още: Ето как гониш мъжа, който те обича