Все не успяваш да попаднеш на господин Правилния, а? И освен, че любовният ти живот не е прекрасен, и сексуалният не те удовлетворява?

Е, някои биха казали, че в края на зимата тази минорна ситуация е някак нормална, но с оживяването на птичките, пчеличките и тревичките всичко ще си дойде на мястото.

Да, обаче се оказва, че хората, които редовно спортуват, нямат подобни периоди на „стагнация“ в личния си живот.

Британско проучване показва, че по-активните физически хора правят много повече секс от тези, които предпочитат да мързелуват.

Освен това по време на спорт комуникацията се осъществява лесно на базата на общия интерес и успешните свалки са често срещани.

В анкетата участвали общо 2000 човека – половината тичали или тренирали редовно, а другите предпочитали да пропускат тези занимания.

Резултатите показали, че над 1/3 от спортуващите успявали да завържат разговор с представител на противоположния пол по време на тренировка.

1/4 от анкетираните споделили, че физическите занимания подобряват уменията им да флиртуват и общуват с другия пол.

1 на всеки 10 мъже мисли за секс, докато спортува, а при жените подобно признание направили едва 5%.

По-интересното е, че 1 от всеки 10 трениращи прави секс поне веднъж дневно, 3% споделят, че практикуват това и по два пъти.

Повечето от останалите физически активни участници в изследването заявили, че не страдат от липса на секс, отдавайки се на интимни ласки поне по 3-4 пъти седмично.

При мързеливците обаче показателите били доста по-лоши. 25% от анкетираните споделили, че полов акт им се случва само веднъж месечно и дори по-рядко.

Според специалистите тези резултати се дължат факта, че редовно спортуващите са постоянно сред хора със същите интереси, освен това разсъбличането по време на тренировка значително по-бързо скъсява дистанцията между хората.