Автор
Woman.bg

С мъжете е като с джакпота: Повече залози, по-голям шанс за печалба

Какво се случва, ако се срещаш с много мъже? Какво да ги правиш всичките тях после? Как да намериш време за всеки един от тях?

Може би и вие все някога сте си задавали подобни въпроси. Ясно е, че няма да си правите харем. И със сигурност няма да си събирате колекция от покорени мъжки сърца. В тази статия ще ви разкажем защо е толкова важно да имате богат избор от кандидати и как да си осигурите такъв избор. За целта се консултирахме с Юлия Ланске - коуч по любовни отношения, мачмейкър и експерт по изграждане на връзки с преуспели мъже.

Ако мъжът не е идеалният за вас, бракът ви ще е мъчителен стаж

Често се случва така – запознавате се с някого, харесвате се един друг и започвате връзка. Това е като да отидете да си купите рокля в магазин, в който няма други рокли. На манекена стои страхотно, кройката и фасонът са онези, които търсите. И вие уверено си я взимате, преценявайки на око, че размерът е вашият. Но когато се прибирате вкъщи, разбирате, че нито един от аксесоарите ви не подхожда на тази рокля, а и тя не ви стои по същия начин като на онази пластмасова кукла с нереално идеални пропорции. В крайна сметка безполезната покупка виси с години в гардероба и ви дразни окото, а вие сте принудени да си търсите друга рокля.

Нормално е при пазаруване да отидем в магазин, където има широк асортимент и богат избор. Защо тогава в една от най-важните сфери в живота – любовните отношения – ние често взимаме първото, което ни попадне, надявайки се, че това е единственият мъж за нас? Над 60 % от жените правят грешка при избора на мъж, залагайки само на един „жребец“. Но логиката е проста – колкото повече залози направите, толкова по-голям шанс имате да спечелите джакпота. Затова запознавайте се с мъже, излизайте на срещи с тях, сравнявайте ги и анализирайте. Така ще имате по-голям шанс да срещнете мъж, който да отговаря на всичките ви изисквания и да ви подхожда душевно и физически.

Разбира се, на първите една-две срещи може да не видите желаните качества. Наложете си изпитателен срок, например 3 месеца (както правят корпорациите при наемане на служители). Обикновено за този период на общуване с няколко мъже ще можете да направите избора си. А ако разполагате само с един мъж, можете да инвестирате половината си живот в него и накрая пак да останете на сухо – в случай, че той се окаже неподходящ за вас.

Често ми задават въпроса дали трябва мъжът да бъде уведомен, че сте в процес на търсене. Като цяло не е препоръчително да му го казвате в лицето, а и как си го представяте изобщо? „Аз ще си поговоря с теб, после с онзи, а ако ми подхождаш, ще се върна към теб?" Като на пазара: „Ще пообиколим още малко, пък може да се върнем при вас."

Ако обаче мъжът узнае за това по някакъв начин, не е нужно да се чувствате виновни или да смятате, че сте го лъгали. Просто му кажете „Аз искам да ощастливя именно моя човек. Ние нямаме нужда един от друг, ако не сме в унисон. Защо да си губим скъпоценното време?“ По правило след тази фраза мъжете приключват с претенциите, защото и те искат същото. Тоест, това е моментът, в който мъжките и женските ценности съвпадат.

Количество и качество

И така, вие сте осъзнали, че трябва да имате възможно най-много кавалери. Но откъде да ги вземете и как да ги привлечете? Разпространена женска грешка е да се прилага погрешен формат на запознанствата. Ако искате да си намерите партньор за цял живот, баналните и лекомислени запознанства с наблягане само на количеството няма да свършат работа.

За да привлечете достойни и преуспели мъже, а не слаби използвачи с низки вибрации, си има няколко тайни. Бързам да ги споделя с вас.

1. Съблечете се… и се облечете като жена-съпруга

Както знаете, по дрехите посрещат. Особено пък мъжете. Затова вашата задача е да ги привлечете с елегантния си и приятен външен вид. Мъжът трябва от пръв поглед да разбере, че вие сте ценен трофей и че за да ви спечели, ще трябва да се поизпоти. Ето какво е важно да запомните на този етап.

Дрехите трябва да подчертават, а не да прилепват. Изберете облекло, което да акцентира вниманието върху достойнствата ви, оставяйки на мъжа възможност да използва въображението си и да дорисува вашия образ. В опита си да привлекат внимание жените се стремят да изпъкнат с ярки и предизвикателни тоалети, максимално разголени. Това изглежда евтино и мъжете често се впускат след лесната плячка. Качеството на тези мъже обаче (както и резултатът от срещите впоследствие) е незадоволително.

Тук открито, там покрито. Това е начин да направите от тоалета си коктейл от скромност и чувственост. Например можете да сте с открити рамене или дълбоко деколте, но полата до пети да крие краката ви. Или обратното. Оставете някаква тайна, някаква загадка за мъжа – и той непременно ще пожелае да ви разгадае.

Приятни цветове и прилични фасони. Избягвайте крещящите цветове, тинейджърските образи, както и тоталната флегматичност на изцяло черния гардероб. Нали искате да задържите погледа на мъжа, а не да го отегчите или да го накарате да ви съжалява?

Поддържаност. Не жалете инвестиции, за да изглеждате спретнати и миловидни. Това засяга не само гардероба, но и външния ви вид като цяло. Лошото състояние на косата, кожата, зъбите или ноктите ще засенчи и най-хубавите тоалети и ще развали впечатлението за жената още от пръв поглед. Никой няма да се заинтересува от богатия ѝ вътрешен свят, ако тя външно излъчва запуснатост дори и само в един малък детайл.

2. Използвайте езика на тялото и експресията

Спомнете си Багира от анимационния филм и се поучете от нея. Тя е „жив“ пример за грация, пластичност и тънка емоционалност. Мъжът може да се пресити от вербална комуникация, но на езика на тялото всичко му е позволено. Най-важното е да не се заплита и да не издава излишни неща за вас като шумен и безпардонен папагал от някой виц.

Движете се по-често пред огледалото, говорете си сама с различен тон, наблюдавайте как тялото, гласът и мимиката ви предават вашите емоции. Отбелязвайте кое не изглежда добре и си забранете да го повтаряте. Сполучливите неща ги практикувайте, тренирайте моторната си памет. И след като заговорихме за емоции, насладете се на всички начини, по които можете да ги изразите – сменяйте един начин с друг пред мъжа и не зацикляйте само на един метод като кукла.

3. Общувайте изкусно и вкусно

Комплименти, интересни въпроси, вълнуващи и любопитни теми на разговор – комуникационният арсенал е наистина богат. Именно умелото общуване е способно да задържи мъжа и интереса му към вас за цял живот! И на това ще се научите само с практика. Така че не отказвайте нито една възможност да обмените няколко думи с мъж, да го похвалите или да започнете остроумен спор с него. Само че в комуникацията си не се опитвайте да надскочите кавалера – спазвайте баланс и ако в една тема сте познавач, то в другата му отстъпете водещата позиция.

Отделно искам да кажа нещо за общуването на среща. Постарайте се да не претоварвате мъжа с информация за себе си, да не превръщате диалога в монолог. При това обаче не бива и да кимате мълчаливо с глава като кученце на таблото на автомобила, гледайки кавалера в устата и съгласявайки се с всичко, което той казва. Нека разговорът ви бъде като танц, в който мъжът води, а вие грациозно и крачка по крачка го следвате. И е най-добре вие да сложите край на срещата (приблизително след 2.5 часа, не повече).

4. Формати на запознанствата

Аз ги наричам точки на навлизане в комуникацията. Ще избързам малко и ще кажа, че дори ако инициативата за запознанството идва от страна на мъжа, отговорна за запознанството и за резултата му е само жената – защото ако тя е заинтересована, трябва да съдейства максимално за това. И така, 4 точки на навлизане:

- Мъжът сам е поискал да се запознаете (най-добрият вариант).

- Мъжът е провокирал запознанството.

- Вие сте проявили инициатива.

- Вие сте провокирали запознанството.

Някои биха казали, че на една жена не ѝ приляга да се представи първа – това било прерогатив на мъжете. Не се страхувайте да поемете инициативата, но ако веднъж сте го направили, не забравяйте да върнете тази роля на мъжа! Забравете страха да говорите и да отговаряте на мъжа, рискувайки да се покажете в нелепа светлина. В някои случаи вашата привидна затвореност ще намекне, че вие сигурно сте обвързана или не искате да общувате с този мъж. Той ще реши, че не сте готова за нови запознанства и ще си тръгне.

Както трябва да поддържате дома си чист, защото не знаете кой ще почука на вратата ви, така и трябва да бъдете готови за запознанства винаги и навсякъде. Не изпадайте в колебания, търсейки достоен отговор, особено ако мъжът сам провокира запознанството ви. Мълчанието може да е злато, но в този случай простичкият и уверен отговор е диамант!

Опънете си мрежите на местата, които обитават преуспелите мъже

Разбира се, безгранични възможности и максимално количество потенциални кавалери ще намерите в интернет. Особено ако живеете в малък град, ако на работа сте заобиколени от жени, или пък нямате много време за срещи на живо. Заради огромния потенциал на онлайн запознанствата, конкуренцията там е много по-ожесточена, отколкото в реалния свят.

Ако сте решили да си търсите мъж в интернет, позиционирайте се в категорията с висок статут. Въпросът е само доколко ще можете да заинтригувате подобна аудитория. За целта е важно да обърнете внимание на някои детайли.

Безупречни снимки, без очевидно прекаляване с фотошоп, интересни ракурси, сполучливи статични пози – всичко това трябва да ви издигне в Топ 10 в сайта за запознанства и да накара мъжете да ви пишат съобщения.

Видеопрезентациите са ефективни и ще са добър плюс към профила ви. Те ще помогнат на мъжа да усети онези ваши страни, които снимката не може да предаде. Но и тук има една тънкост – обмислете прецизно текста, фона, гардероба и представянето си. Дяволът се крие в детайлите.

Привлекателен анкетен профил – покажете ненатрапчиво на мъжа силните си страни, обмислете всяка дума и всяка подточка.

Един съвет лично от мен – не пращайте веднага „аут“ онези, които не ви се харесват или са без снимка. Да, понякога в сайтовете за запознанства се срещат мошеници, женени мъже и други неподходящи индивиди. Трябва обаче да имате предвид, че преуспелите мъже понякога просто не разполагат с много време, за да съставят профила си, а един от тези тайнствени непознати господа може да се окаже любим и достоен за вас!

График на запознанствата и срещите – без проблем!

Колкото и комично да звучи, при спазване на гореописаните подточки ще трябва да си направите разписание за срещите. И това е чудесно! Всичките ви усилия ще се отплатят стократно – някой ден, сред всичките претенденти, ще се намери онзи, който ще поиска да ви обича, да се грижи за вас и да бъде с вас до края на дните си. Аз, Юлия Ланске, ви го пожелавам искрено и с удоволствие ще ви помогна да ускорите това!

Четете още: Тялото винаги ще ви подскаже, че сте избрали погрешния партньор