Само мъжете се влюбват от пръв поглед?

25 ноември 2021 | 14:04
4483
1
Unsplash
1

Обикновено сме свикнали да мислим, че жените са по-романтичните, влюбчивите... Но се оказва, че любовта от пръв поглед е запазена територия за мъжете. Според ново изследване на холандски учени от Амстердам силният пол може да падне в мрежите на любовта буквално за части от секундата. Не вярвате ли?

Това явление си има обяснение и то е свързано с генетичното развитие на човечеството. Мъжете са „програмирани” да вземат решения за партньорката, която ще е подходяща за тях, в съвсем кратки срокове. А жените от друга страна се нуждаят от доста повече време. Или казано иначе – трябва да бъдат ухажвани!

Склонността на господата да се влюбват от пръв поглед е била потвърдена и от специално проучване сред група доброволци. Мозъците им били сканирани и от резултатите станало ясно, че на мъжете не им трябва много, много да мислят, за да решат с кого искат да имат сериозна връзка.

Това е положението. Един мъж се влюбва за секунди, на жената могат да не ѝ стигнат и месеци. Дами, бъдете много внимателни!

Още по темата

Коментари

1
  25 ноември 2021 | 22:43 отговор
 

Някой учудва ли се? Нали се знае, че мъжът трябва да се влюби преди всичко във външния вид на жената, иначе актът няма как да бъде осъществен. Нормално - мъжът търси сексуалност и външен вид, жената - ресурси. Мозъкът ни е еволюирал милиони години по този начин, за да осигури съхраняването на вида.

 

Добави Коментар

Най-четени