Секс уроци: Не мога да задоволявам добре приятеля си

28 септември 2010 | 17:49
17603
4
4

"Здравейте,

От известно време имам проблем - не мога да задоволявам добре приятеля си.

Не знам дали наистина е така, но мисля, че вече постепенно се отчуждаваме един от друг, а той е прекрасен човек - и като външност и като характер. Опитах с нежни ласки и прегръдки, със страстни и дълги целувки, но... Възможно ли е вече да не го привличам сексуално при положение, че сме имали страхотни мигове заедно? Моля Ви за помощ."


Здравейте, за съжаление не сте написали от колко време сте заедно, а това е има доста общо със сексуалното желание.

Първата година обикновено е пълна със страст и секс. Постепенно, в рамки на три години, желанието намалява. И тогава вече се изискват повече техники, близост и доверие.

Интересно е как сте описвате вашия приятел – той е прекрасен човек и т.н…но няма нито дума затова, че вие го обичате или че го желаете. За какво искате да запазите тази връзка? Обикновено отношенията са доста огледални. Доколко вие го искате?

Целувките са по-привлекателни и възбуждащи за жените. Пробвайте с масажи, с изненади, с преобличане, със сексуални игри и най-важното вярвайте в своята сексуалност.

Споделите с него искрено какво не ви харесва в секса, какво бихте искали да пробвате с него, можете да се спомните какъв хубав секс правихте заедно и колко това ви харесва.

Много е полезно за сексуална възбуда в двойка да говорите за секс: приятни спомени, сексуални фантазии, сексуални мечти. Спрете да измисляте неща (че той се отчуждава от мен и т.н.), не се страхувате, живейте тук и сега с вашия истински партньор, а не с този "образ" или "спомен", който живее във вашата глава. Директният и открит разговор понякога много помага и за двамата. Само определите за себе си доколко сте готова да споделите и да чуете истината.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.

Коментари

4 Катя
  21 март 2018 | 19:42 отговор
 

Мъжете обожават разговори за секс,с моят приятел сме от две години и сексуалният ни живот става все по-хубав с времето,защото се познаваме,отпускаме,знаем на кого какво му харесва и прочие... Знаети ли,разбрах тайната за прекрастна връзка и любов! Аз съм най-добрата му приятелка,с мен му е най-хубаво,с мен излиза да се напива,с мен прави любов,с мен се чука ,с мен няма теми табу,аз работя,изкарвам пари,прилична домакиня съм,за него съм жена,приятелка,къщовница и най-добрата любовница,а той .той е моят свят

 
 
Марто
30 септември 2019 | 14:04

 
Марто
30 септември 2019 | 14:05

Това му трябва на един мъж:)

3
  30 ноември 2011 | 17:29 отговор
 

 
2 ddd
  09 април 2011 | 21:43 отговор
 

Мисля че под разговори се има предвид за секс, а не за любов. А на мъжете им харесва да гоорят за секс, особено ако пък ако става дума за осъществяване на сексуални фантазии.

 
1 sss
  29 септември 2010 | 10:54 отговор
 

Не съм съгласна със съветите на "психотерапевта". Мъжете не си падат много-много по разговорите, особено по задушевните - за чувства, трепети, вълнения. Мислят ги за досадни и с един такъв разговор в този момент по - скоро бихте го отблъснали, отколкото да привлечете вниманието му. Едно простичко и изненадващо "Искаш ли да правим секс?", или просто да му хванете члена, да го съблечете, да му направите едно фелацио, без излишни милувки и протакане, ще има много по - голям ефект, отколкото всички приказки на света. Гореупоменатите въпроси могат да се зададат на мъж само с палав тон. Хленченето и превръщането на Вашия проблем в общ само ще го раздразни, или ще го ПРИТЕСНИ. А проблем може и да няма! Мъжете също са хора и може просто да не му се прави секс. Ефектът на умората (психическа или физическа) върху мъжкото либидо е не по - малък от този върху жените. И не на последно място, едно такова поведение в мъжа може да е силно положително. Споменахте, че той е "прекрасен човек", което показва, че поведението му спрямо Вас е на ниво (не казвам безгрешно). Ако усещате, че Ви обича, то липсата на секс означава и, че вашият партньор се чувства достатъчно сигурно и комфортно с Вас, за да може да си позволи да се отпусне и да не се насилва да демонстрира мъжкото в себе си чрез секс. За финал - подобни терзания като "непривлекателна жена" затормозяват и Вас и партньора Ви. Вас ви правят неуверена и дори депресивна, а кой мъж се възбужда от такива жени? Вместо това любвеобилните ни половинки се притесняват за нас и в търсене на решение на нашите проблеми (за които си нямат и понятие), съвсем забравят за секса. Аз проблеми със секса нямам. Не заради друго, а защото не си ги създавам. Не си ги създавайте и Вие и ще видите колко може да е хубаво и за двама ви !!! :) П.С. Извинявам се ако съм се изразявала объркващо и непоследователно, но сутринта е млада, твъ-ъ-ъ-ъ-ърде млада за мен, а кафето е още недокоснато :)))

 

Добави Коментар

Най-четени