Мъжете и жените над 50-годишна възраст оценяват по-високо сексуалния си живот в сравнение с хората, прехвърлили 30 години, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 1000 души във Великобритания по поръчка на компания производител на медицинско оборудване за тренировки.

Данните от анкетата показват, че след градинарството и храненето навън, любовните ласки са третото най-популярно развлечение в свободното време за хората, прехвърлили 50 години, пишат от actualno.com

Един на всеки петима в тази възрастова група посочва секса като най-приятното занимание. За сравнение - хората над 30 години предпочитат в свободното си време да ходят на фитнес, да се хранят навън и да гледат телевизия.

Сексът е едва на десето място сред развлеченията в тази възрастова група, като само три процента го посочват като най-приятното занимание.

"Активният полов живот е чудесен начин хората да се поддържат в добра физическа форма", казва д-р Анди Карсън, общопрактикуващ лекар от Бирмингам.