Ако досега не сте срещнали подходящия мъж, може би просто не е произведен! Доклад на футуролога Йън Пиърсън гласи, че през 2025 г. сексът с хуманоидни роботи ще се превърне в практика и дори ще замести интимните отношения между хора.

Секс роботи.

Изумявам се колко много неща ме изумяват. Бъдещето вече не е илюзия, обрисувана от високобюджетна продукция. Бъдещето дори не е далечно понятие. Нито абстрактна величина. То е тук и сега, независимо дали ни харесва и дали сме готови за него.



Очевидно е, че технологията превзема света. Звучи крайно, но е факт. Ние сме социално, физически и дори емоционално зависими. С какво започва денят ви?

С аларма, събуждане от дигитален часовник, смартфон... Следва преглеждане на новините в неспирния поток от информация. Всеки електрически уред, автомобил, информационно устройство са „незаменими“ и производителите им целят да ги усъвършенстват до степен, в която да поемат максимално много задължения и усилия от наша страна. Какво бихте правили, ако дори за ден ви бъдат отнети всички видове техника? Може би ще последва паника.

Свикнали сме всичко да се случва бързо и лесно, с натискане на един бутон, задаване на команда... Свикнали сме да излагаме всеки аспект от живота си на показ и да използваме умните си устройства като средство за общуване.

И докато „смарт“ технологиите са жизненоважни, всяка част и аспект от човека биват подменяни. Какво е нашето бъдеще тогава? Ще заменяме органите си с изкуствени? Ще заменяме близките си с проекции, с роботи, защо не и с клонинги? Ще спрем да се нуждаем и търсим един друг, защото ще можем просто да си купим заместител? Ще спрем да сме близки, да се обичаме, докосваме, възпроизвеждаме? Ще се превърнем в 100% консуматори, които купуват и купуват... А това ще носи милиарди на компаниите, които ни продават заблуди и ги представят като сбъднати мечти.

Четете още: Мъжките имена, които възбуждат жените



Проучването на „секса на бъдещето“ е проведено с помощта на водещи магазини за секс играчки във Великобритания. Виртуалната реалност ще се насочи към най-съкровените желания на клиентите на бъдещето. Според тях виртуалният секс ще замести посещенията на порно сайтове. Прогнозите сочат, че високо осигурените, ще могат да си позволят още през 2025 г. различни форми на „интимност“ с хуманоидни машини. А през 2050г. се очаква половите контакти между хора да се превърнат в ненужни. Въпреки негативните и скептични отзиви, според Пиърсън тази нова тенденция ще изисква просто време, в което хората да се приспособят и да свикнат. А следващата стъпка ще са продажбите на роботи не просто за секс, а и за дългосрочни връзки.

Според проучвания на компании, специализирани в сфери като иновации и роботика, 1 на всеки 4 човека е заявил, че би имал взаимоотношения с робот хуманоид. Япония е една от страните, които интензивно се развиват в усъвършенстването на секс роботи или, както още ги наричат, секс робите на бъдещето.

Бъдещето на технологията заплашително засенчва бъдещето на Човека...



Четете още: Единственото нещо, което води до страхотен секс

Като заключение можем само да се замислим: Редно ли е да допуснем технологичната манипулация толкова далеч?

Автор: Наджин Расимова