Сексът е едно от най-фантастичните удоволствия в човешкия живот. Но, както споделя един британски експерт наскоро, не е важно как, а кога го правиш. Ако си наясно с отговора на този капитален въпрос, ще можеш и винаги да извличаш оптимална полза от него.

И така, според д-р Шахзади Харпър – специалист по менопауза и хормонални проблеми най-благоприятното време за интимни ласки е ранното утро. Този факт той потвърждава в ексклузивно интервю, пред в. "Дейли стар".

В него специалистът споделя, че ако партньорите искат да извлекат максимална плътска радост от любовната игра, е най-добре да правят секс сутрин.

"По това време нивата на тестостерона както при мъжете, така и при жените, са най-високи. Макар да е преобладаващо мъжки хормон, той е наличен и при дамите. Тестостеронът е отговорен за това да се чувстваме будни, енергични и секси. Хормонът освен това стимулира производството на семенна течност, допринася за трупането на мускулна маса и контролира сексуалното желание. Така че правете секс сутрин", аргументира твърдението си д-р Харпър.

Всъщност нека да видим защо наистина сутрешният секс си заслужава толкова много:

Секс вместо кафе

Спокойно може да замените чашата кафе с един страхотен сутрешен секс. Според специалистите тонизиращото му действие дори е по-силно от това на кофеиновата напитка. Обяснението е простичко – оргазмът е последван от прилив на хормони, които от своя страна дават летящ старт на деня ви. В резултат ставаме по-работоспособни, продуктивни и мобилизирани.

Жизнени и здрави през целия ден

Сутрешната креватна аеробика подобрява кръвообръщението, понижава риска от поява на главоболие, инфаркт, хипертония и намалява стреса.

Разхубавяваме се

Сутрешният секс е гаранция за по-добро настроение, повече усмивки през деня и по-сияйна и лъчезарна визия. Всичко това се дължи на повишените нива на окситоцин (хормона на щастието), отделен вследствие на сутрешния ви оргазъм.

Сексът сутрин е най-разтърсващ

И накрая да си дойдем на думата – всички експерти сексолози, психолози и т.н. са единодушни – любовната игра при първи петли води до разтърсващ оргазъм. Обяснението е елементарно – съзнанието сутрин е чисто от затормозяващи мисли, което помага много по-лесно да се настроите на еротична вълна.

Четете още: 6 прости решения как да запазиш щастливия си брак