Шакира с първи думи след раздялата с Пике

23 септември 2022 | 12:25
2368
0
Снимки: Getty/Images, Instagram, Twitter
0

Шакира за първи път коментира раздялата с дългогодишната си половинка - футболиста Пике. Звездите се разделиха през юни след повече от 10 години съвместен живот заради изневяра на Пике.

В интерво за американското списание Elle тя призна, че крахът на връзката ѝ е донесъл много тежки преживявания, свързани с борбата за попечителство над синовете ѝ. Обвиненията в укриване на данъци са допринесли още повече за негативните емоции в живота ѝ през този период, който тя нарече "един от най-мрачните". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Шакира каза още, че "да пишеш музика е като да отидеш на психиатър, само че е по-евтино" и сравни творчеството със сал, за който се вкопчва давещ се човек.

Певицата за първи път разказа подробно пред изданието как преживява раздялата с Пике: „Наистина е трудно да говоря за това лично, особено след като за първи път засягам тази тема в интервю. Мълчах и просто се опитвах да обмисля нещата. Трудно ми е да говоря за това, особено защото все още съм притеснена, защото съм пред обществото и защото нашата раздяла не е нормална раздяла. Така че беше трудно не само за мен, но и за децата ми. Невероятно трудно. Папараците денонощно дежурят пред дома ми и няма къде да се скрия от тях с децата, освен вкъщи. Не можем да се разхождаме в парка като нормално семейство, нито да ядем сладолед, нито да правим нищо, без папараците да ни дебнат. Така че е трудно. 


И се опитвах да мълча за тази ситуация пред децата си. Опитвам се да го правя и да ги защитавам, защото това е моята мисия номер едно в живота. Но след това те чуват нещо в училище от приятелите си или се натъкват на лоши новини в мрежата и това просто ги наранява, разбирате ли”, сподели изпълнителката. 

Шакира призна, че децата ѝ трудно преживяват раздялата на родителите си, а самата тя е наранена от факта, че всичко се е случило в труден за нея период. „Опитвам се да скрия ситуацията от тях, доколкото е възможно. Тя е много тъжна за две деца, които се опитват да преживеят раздялата на родителите си. И понякога просто ми се струва, че всичко това е лош сън и в един момент ще се събудя. Но не, истинско е. И това, което също е истинско, е разочарованието, което изпитвам, когато видя нещо толкова свято и специално, колкото си мислех, че връзката ми с бащата на децата ми е превърната в нещо вулгаризирано и обезценено от медиите. И всичко това, докато баща ми беше в реанимация, а аз се борих с различни проблеми. 


Както вече казах, това е може би най-мрачният час в живота ми. Но тогава се сещам за всички онези жени по света, които преминават през трудни времена, ситуации толкова лоши, колкото моите, или трудни като моите, или по-лоши. За жени като мен, които вярват в семейните ценности, които са мечтали да имат едно семейство за цял живот, да видят, че тази мечта е разбита на парчета, е едно от най-болезнените неща, през които човек може да премине. Но мисля, че жените сме издръжливи. Тази устойчивост ни е вродена", допълни още тя.

Певицата отбеляза още че хората, които най-много ѝ помагат да се справи с трудностите, са именно децата ѝ. „Справям се с това, като си напомням, че трябва да бъда пример за децата си, че трябва да бъда това, което искат. И също така искам да бъда близо до всички хора, които ми показаха своята любов и подкрепа. Това е най-голямата ми сила. Това е най-мощният ми двигател в момента”, каза Шакира. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)


По темата за битката за попечителството певицата уточни, че каквото и да става, Пике за нея остава баща на децата ѝ и се надява, че те ще успеят да „разберат кое е най-добро за бъдещето им, собствените им житейски мечти и какво е справедливо решение за всички участници."

Шакира отказа да коментира подробно новия романс на Пике и новините в медиите за изневярата на футболиста. „Тези подробности са твърде лични, за да ги споделя, поне точно в този момент - всичко е още ново. Мога само да кажа, че вложих всичко, което имах в тази връзка и семейството ми”.Шакира, която е с 10 години по-възрастна от Жерар Пике, също обърна внимание на факта, че е направила определени жертви и отстъпки, за да подкрепи любимия си в спортната му кариера.

„Един от нас двамата трябваше да пожертва нещо. Или той ще прекрати договора си с Барселона и ще се премести с мен в САЩ, където се развива моята кариера, или аз ще трябва да го направя. Така че един от двамата трябваше да положи това усилие и да направи тази жертва. И аз го направих. Оставих кариерата си на заден план и се преместих в Испания, за да го подкрепям, за да може да играе футбол и да печели титли. И това беше жертва за любовта“, каза Шакира.

 

Шакира и Жерар Пике бяха заедно 11 години. От връзката си имат двама сина - 9-годишния Милан и 7-годишния Саша. 

Четете още: Това ли е новият мъж до Диляна Попова?


Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени