Автор
Woman.bg

Шок целувка: 10 секунди удоволствие = 80 мил. бактерии

Целувката е извор на удоволствие, страст, любов... и бактерии. Това твърдят холандски учени, които обърнаха внимание на физиологичните феномени при обмена на слюнка. 21 двойка били подложени на тест. Резултатите са изумителни. Шокиращи дори!

Човешкото тяло е изградено от микрофлора, която съдържа бактерии, дрожди и други видове гъби, чийто своеобразен характер се определя от начина ни на живот – начин на хранене, сексуален живот, навици, възраст, външни фактори, всички те влияят на микроорганизмите, които се развиват в тялото.

Когато се целуваме с любимия, характерните за нас бактерии се активират и “преподреждат”. Успоредно с това тези на партньора навлизат в нашия организъм и се сливат с останалите, което видоизменя флората в устната кухина. Първоначалният шок е най-силен. С времето микробните и органични нива се уравновесяват, но това изисква практика т.е. поне девет целувки на ден.
Колкото и плашещи да са биологичните резултати от проучването, фактите имат своите добри страни. Една от тях е, че колкото повече се целуваме и обменяме бактерии, толкова повече закрепваме организма. От друга страна, колкото повече бактерии поглъщаме, толкова по-силна става имунната система.

Ах тази френска целувка!

90% от хората по света я практикуват. Спорт или не, тя е символ на страст и желание. Дори рибите и птиците използват гърлата и човките, за да споделят храната си и не само. Но да продължим темата. Друг любопитен факт, който стана ясен вследствие на осъщественото проучване е, че мъжете са по-големи привърженици на целувката във френски стил, отколкото жените. Сред подложилите се на експеримента двойки, мъжете признават, че целуват своята половинка средно десет пъти на ден, а дамите – само пет. Интересно, а ние си мислихме, че жените изразяват повече своите чувства.

А вие? Колко пъти на ден се целувате?