Автор
Woman.bg

Ще има ли масови разводи след края на карантината? О, да!

През последните седмици светът се сблъсква със страшното и непознатото. С реалната опасност от зловеща зараза и с възможно най-строгите мерки за изолация. Вече сме възпрепятствани да изпълняваме ангажиментите си извън пределите на нашия дом, а отиването в магазина за храна, вода и принадлежности от първа необходимост, е истинско приключение, което трябва да избягваме максимално. И така. До какво може да доведе всичко това?



Несъмнено физическата изолация от външния свят има не само позитиви, но и някои негативи. Все пак, застоят у дома не е най-естественият начин на живот, който познаваме в момента. Свикнали сме да прекарваме дните си в офиса, след това в супермаркета и фитнеса, а най-накрая се прибираме за няколко часа, за да вечеряме и отпочинем. И на следващата сутрин всичко започва отначало. Приемаме дома си като място за отдих и голям процент от младите и активни хора намират изолацията за трудно предизвикателство. То би могло да доведе и до психическо раздразнение, а според някои бракоразводни адвокати и до неочакван разрив в семейните отношения. Причината за това е, че заради строгите мерки, ще прекарваме цели денонощия с половинките си, което не е най-добрият вариант за поддържане на хармонични любовни отношения. Могат да възникнат редица разногласия, заради необичайната ситуация и заради липсата на социални контакти.

Според един от водещите бракоразводни адвокати в света, Баронеса Шакълтън, се очаква краят на изолацията да доведе до разтрогването на много бракове. Тя споделя още, че подобна тенденция се наблюдава и след коледните и новогодишни празници, когато отново прекарваме всичките си почивни дни с половиннките си. Ситуацията става и по-напрегната, когато цели семейства са заключени под карантина седмици наред.

Ето няколко съвета как да запазите брака си в тези тежки времена на изолация:



- прекарвайте време насаме със себе си поне за час или два на ден
- общувайте с приятелите си по телефона и с видеоразговори в интернет
- правете малки изненади на половинката си
- споделете помежду си най-красивите моменти от началото на връзката си
- обсъдете плановете за бъдещето
- пребройте до 10, преди да кажете нещо, ако любимият ви човек е събудил гнева ви

И не забравяйте, че само любовта ще спаси света!

Четете още: 10 работещи правила за щастлива връзка по време на карантина