Всеки от нас има поне една любов в живота си, която не може да забрави. Колкото и време да минава, тя си остава някъде там - в спомените, в душата, в сърцето. Но се налага да я преглътнем, за да продължим напред по възможно най-здравословния начин. Понякога обаче, в кратки пристъпи на лудост или отчаяние, решаваме да проверим какво се случва с тази отминала любов. Дали не е склонна да се върне отново при нас? Или просто ни се иска да се почувстваме близо отново до този човек. Ето за кои 5 неща трябва да помислите преди да напишете "Хей" на бившия:

Отделете време за разбор на отношенията ви

Дайте си време, не бързайте. Заслужава си, преди да решите, каквото и да е, да направите анализ на отношенията си с този човек. Какво ви е харесвало и какво не ви е харесвало във връзката? Ако нямате отговор на тези въпроси и не претеглите плюсовете и минусите, нищо няма да се получи. Отново. И ще продължавате да сте с разбито сърце.

Разсъждавайте реалистично

Ако не сте честни пред самите себе си, тогава пред кого? Бъдете искрени със самите вас и съвсем реалистично си отговорете на въпроса защо сте се разделили с този човек. Дали нещо не се е променило в него, или във вас раздялата. Единственият начин да постигнете нещо е, ако бъдете честни и мислите трезво.

Не го приемайте като цел, която трябва да покорите

Често се случва, когато сме загубили даден човек, да се почувстваме като на състезание и да правим всичко възможно, за да си го върнем обратно. Сякаш това е борбата на живота ни и ще се върнем отново в тази връзка, само ако сме най-добрите. И сме готови на всичко. Това е крайно нездравословно и ако човекът не ви приема такива, каквито сте - бягайте надалеч, защото това ще ви носи само разочарования.

Направете промяна в живота си и тогава търсете място за бившия си в него

Много често разделите идват, защото се налага да променим живота си изцяло. Дали става дума за местожителство или нова работа, все говорим за важна промяна. И ако в момента просто се чувствате самотни и животът ви се струва много по-светъл и лесен, само ако бившият ви се завърне в него, то това е доста ярка червена лампичка, че ви е време за нещо ново. Помислете хубаво какво трябва да направите, за да постигнете мечтите си и какво ново би ви направило щастливи, като изобщо изключите любовта от сметките. Гледайте на себе си като на пълноценна личност, вместо като на нечия половинка. Тогава ще видите живота под друг ъгъл и вероятно ще разберете, че бившият ви няма място в него.

Подходете възможно най-лежерно

Никога няма да спечелите отново бившия си, ако изглеждате като удавник за сламка. В това няма нищо секси. Ако все пак сте решили да се свържете с него, карайте го лежерно. Говорете на приятни теми, не го ангажирайте твърде много с вниманието си. Не и преди да отворите темата за ново начало. В случай, че е добра идея да се съберете, всичко ще се случи от само себе си и дори единствено фактът, че искате да поддържате контакт с него, ще му говори достатъчно за желанията ви.

Четете още: Новият на Райна май е женен