След 4 брака най-после се чувствам добре

22 януари 2023 | 08:59
96996
23
Снимки: Unsplash, Pixabay
23

В живота си преживях какво ли не, но нито за минутка не съм предполагала, че когато навърша 60 ще съм много по-щастлива, отколкото когато бях на 20 години. Време е да споделя моята жизнена история и да вдъхна кураж на онези, които се плашат от остаряването.

Сключих първият си брак, когато навърших 20. Тогава бях млада и глупава и се влюбих до уши в момче от моя град. За съжаление щастието ни не продължи дълго. Мъжът ми посегна към чашката. Постепенно от влюбен мъж той се превърна в квартален алкохолик. Не закъсняха и неговите изневери.
Той не се промени дори когато ни се роди бебе. Не можех да му издържам пиянските изцепки и ежедневните препирни и скандали. Затова в един хубав ден просто си събрах багажа и го напуснах. Разводът беше тежък и остави неприятен отпечатък върху мен.

4 брака

След една година срещнах симпатичен мъж, който поради стечение на обстоятелствата беше останал вдовец. Той на драго сърце се съгласи да осинови дъщеря ми. С него заживяхме щастливо в продължение на над 10 години.
От нашия брак ни се роди син. Но отново, както стана с първия ми съпруг - този също започна да пие твърде много. В резултат на това започна да ми посяга, а скандалите и униженията ни бяха всекидневни. Имах нужда от спокойствие.

Странното е, че точно тогава отново се появи първият ми мъж. Не мога да крия, че все още го обичах, въпреки алкохолизмът и изневерите му. Все пак той беше моята първа голяма любов. Той поиска да се видим. Разказах му, че си имам мъж и още едно дете. Той каза, че не се притеснява от това и че иска отново да бъдем заедно. След няколко тайни срещи с него, аз реших да му дам още един шанс. А много добре знаех, че не трябва да се връщам там, където съм избягала.

И така отново се оказах предадена и излъгана. Въпреки уверенията му, че е спрял да пие, алкохолизмът му отново се възроди. Освен това започна и да ми посяга, а за изневерите мисля, че няма смисъл да споменавам. Дъщеря ми не можеше да разбере защо търпя насилието му толкова години. А истината беше, че ме беше страх да бъда сама. Исках да имам някого до себе си.
Дъщеря ми стана голяма и се задоми. А при мен скандалите и побоите продължаваха. Стигна се дотам, че се наложи намеса и на полицията. Един ден просто не издържах и си събрах нещата. За пореден път подадох молба за развод. Вече бях на 50, с 3 брака зад гърба си. Родиха ми се внуци - от сина и дъщеря ми. Исках някой да ме обича истински, но ме беше страх да се обвържа с мъж за пореден път и да остана разочарована.

4 брака

Издържах 10 години да живея без мъж - без ласки и любов. На 60 години вече се чувствах баба. А още имах достатъчно енергия за живота.
Тогава се запознах с таксиметров шофьор. Изненадващо той се оказа доста интелигентен. Започна да ми прави комплименти - нещо, което отдавна не ми се беше случвало. Аз дори се изчервих на няколко пъти. Отдавна не се бях радвала на подобно внимание. Той ме покани на среща и така в живота ми се появи Жоро. Недоверието към мъжете ме беше направила предпазлива. Въпреки съмненията си, реших да го допусна.

4 брака

Жоро беше колкото мен на възраст, но младееше. Двамата се допълвахме и имаше за какво да си говорим. Заживяхме в мир и хармония. Започнахме да излизаме и да водим светски живот. Ходехме на театър, на кино и пътешествахме. Децата и внуците ни се радваха и ни помагаха. Посетих места, за които само бях мечтала през годините. Отново правех любов, при това по-добре, откакто навърших 20 години.

Надявам се това да е последният ми брак в живота и да бъдем щастливи до края на дните си. Искам да дам кураж на самотните жени, че никога не е късно щастието да кацне отново на рамото им.
Споделете моята история, ако ви е подействала позитивно и вдъхновяващо.


Четете още: Защо съжаляваме за развода?

Още по темата

Коментари

23 СТРЪКЧО ВАПЦАРОВ
  24 януари 2023 | 16:36 отговор
 

99%ОТ ТАКИВА ЖЕНИ СИ ИМПРОВИЗИРАТ ПОДОБНИ СЦЕНАРИИ.ПИЯН ГРУБИЯН НЕ СЕ ПРИБИРА И....ПР ИЗМИСЛИЦИ ИИ ИЗВЕДНЪЖ ПРИНЦА НА "БЯЛО ТАКСИ" ИИИ СЛЕД 1....2.3 ГОДИНИ И ТОЙ СТАВА КОТО ПРЕДНИТЕ БОКЛУК ....ТОЗИ ФИЛМ Е ВЕЧЕ МНОООГО СТАР И ПО СТАР ОТ ТВОЯ СЦЕНАРИЙ .

 
22 Д.
  24 януари 2023 | 11:32 отговор
 

Егати просташките коментари.Всеки има право да е щастлив и обичан,защото жената да не търси любовта!?Животът не свършва на 60г.

 
21 Нутю
  24 януари 2023 | 10:26 отговор
 

Да ми яде кура тая шунда умряла !

 
20 Ваня
  24 януари 2023 | 09:01 отговор
 

Сегашните 60 били предишните 40 години. Така казват социолозите. Така, че всичко е нормално. Няма проблем със секса, лубриканта е измислен отдавна. А за любовта,приятелството, пътешествията няма възраст. Остаряват, защото спираме да мечтаем,да се смеем и да се приемаме такива каквито сме. Който може да обича го може и е щастлив. Пожелавам го на всички.

 
19 Глупотевини и измишльотини
  24 януари 2023 | 01:56 отговор
 

На 60 се скъсвала от секс? Моля ви се. Наясно съм, че след 48 то не са цистити, не са проблеми с хормоните и оттам с тутурутката.. Не само няма да се сети една жена за секс, а и ще го избягва целенасочено.

 
18 Умряло куче
  23 януари 2023 | 22:39 отговор
 

Откачалка.

 
17 88
  23 януари 2023 | 22:37 отговор
 

Пунта Мара.

 
16 Бакалина
  23 януари 2023 | 21:05 отговор
 

Защо си намираме,,мааааана,,нали всички,момиченца и момиченца обичаме,,оная,,работа защо се плюем?!

 
15 R
  23 януари 2023 | 16:51 отговор
 

Taja D Ivanova ela da vidish sled 2 mastiki dali e voga ili putkata shte sviri kakvoto si pogelash nam a da te boli shte bada mnogo negem

 
14 Пророк
  23 януари 2023 | 16:36 отговор
 

Все-още има време за нови бракове!

 

Добави Коментар

Най-четени