След 4 брака най-после се чувствам добре

22 януари 2023 | 08:59
96992
23
Снимки: Unsplash, Pixabay
23

В живота си преживях какво ли не, но нито за минутка не съм предполагала, че когато навърша 60 ще съм много по-щастлива, отколкото когато бях на 20 години. Време е да споделя моята жизнена история и да вдъхна кураж на онези, които се плашат от остаряването.

Сключих първият си брак, когато навърших 20. Тогава бях млада и глупава и се влюбих до уши в момче от моя град. За съжаление щастието ни не продължи дълго. Мъжът ми посегна към чашката. Постепенно от влюбен мъж той се превърна в квартален алкохолик. Не закъсняха и неговите изневери.
Той не се промени дори когато ни се роди бебе. Не можех да му издържам пиянските изцепки и ежедневните препирни и скандали. Затова в един хубав ден просто си събрах багажа и го напуснах. Разводът беше тежък и остави неприятен отпечатък върху мен.

4 брака

След една година срещнах симпатичен мъж, който поради стечение на обстоятелствата беше останал вдовец. Той на драго сърце се съгласи да осинови дъщеря ми. С него заживяхме щастливо в продължение на над 10 години.
От нашия брак ни се роди син. Но отново, както стана с първия ми съпруг - този също започна да пие твърде много. В резултат на това започна да ми посяга, а скандалите и униженията ни бяха всекидневни. Имах нужда от спокойствие.

Странното е, че точно тогава отново се появи първият ми мъж. Не мога да крия, че все още го обичах, въпреки алкохолизмът и изневерите му. Все пак той беше моята първа голяма любов. Той поиска да се видим. Разказах му, че си имам мъж и още едно дете. Той каза, че не се притеснява от това и че иска отново да бъдем заедно. След няколко тайни срещи с него, аз реших да му дам още един шанс. А много добре знаех, че не трябва да се връщам там, където съм избягала.

И така отново се оказах предадена и излъгана. Въпреки уверенията му, че е спрял да пие, алкохолизмът му отново се възроди. Освен това започна и да ми посяга, а за изневерите мисля, че няма смисъл да споменавам. Дъщеря ми не можеше да разбере защо търпя насилието му толкова години. А истината беше, че ме беше страх да бъда сама. Исках да имам някого до себе си.
Дъщеря ми стана голяма и се задоми. А при мен скандалите и побоите продължаваха. Стигна се дотам, че се наложи намеса и на полицията. Един ден просто не издържах и си събрах нещата. За пореден път подадох молба за развод. Вече бях на 50, с 3 брака зад гърба си. Родиха ми се внуци - от сина и дъщеря ми. Исках някой да ме обича истински, но ме беше страх да се обвържа с мъж за пореден път и да остана разочарована.

4 брака

Издържах 10 години да живея без мъж - без ласки и любов. На 60 години вече се чувствах баба. А още имах достатъчно енергия за живота.
Тогава се запознах с таксиметров шофьор. Изненадващо той се оказа доста интелигентен. Започна да ми прави комплименти - нещо, което отдавна не ми се беше случвало. Аз дори се изчервих на няколко пъти. Отдавна не се бях радвала на подобно внимание. Той ме покани на среща и така в живота ми се появи Жоро. Недоверието към мъжете ме беше направила предпазлива. Въпреки съмненията си, реших да го допусна.

4 брака

Жоро беше колкото мен на възраст, но младееше. Двамата се допълвахме и имаше за какво да си говорим. Заживяхме в мир и хармония. Започнахме да излизаме и да водим светски живот. Ходехме на театър, на кино и пътешествахме. Децата и внуците ни се радваха и ни помагаха. Посетих места, за които само бях мечтала през годините. Отново правех любов, при това по-добре, откакто навърших 20 години.

Надявам се това да е последният ми брак в живота и да бъдем щастливи до края на дните си. Искам да дам кураж на самотните жени, че никога не е късно щастието да кацне отново на рамото им.
Споделете моята история, ако ви е подействала позитивно и вдъхновяващо.


Четете още: Защо съжаляваме за развода?

Още по темата

Коментари

13
  23 януари 2023 | 16:06 отговор
 

 
 
Танята
24 януари 2023 | 12:12

Който може да обича може. Коментарите каквито й да са са излишни. Любовта дава сили, живот и всичко е наред. Никога не е късно човек да се влюби и да е щастлив.

12 Д.ИВАНОВА
  23 януари 2023 | 15:14 отговор
 

Уважаема,палавата и изневеряващата сте вие и по-точно не знаете какво търсите,но си го намирате щом всички до един пият и ви бият не е току-така случайно.Явно връзката с вас за мъжете е токсична и пагубна щом и упойката/алкохола/не помага

 
11 Д.ИВАНОВА
  23 януари 2023 | 15:13 отговор
 

Уважаема,палавата и изневеряващата сте вие и по-точно не знаете какво търсите,но си го намирате щом всички до един пият и ви бият не е току-така случайно.Явно връзката с вас за мъжете е токсична и пагубна щом и упойката/алкохола/не помага

 
 
R
23 януари 2023 | 16:36

Izviavai ama taja mai tova iska mogem da piem bez da ja biem i da i hubabo palna programs

10 Биби
  23 януари 2023 | 15:02 отговор
 

Добре, че и на 60 ти се занимава с мъж.Не е ли по-добре, поне аз така мисля, да се отдаде на почивка от мъже и да сложиш край на това да се съобразяваш пак с някой друг. Може и да не съм права, но след 60 с нов мъж е малко проявява на лош вкус пък е и грозно.

 
9 Аз
  23 януари 2023 | 14:09 отговор
 

Нещо не ми се вярва ....измислена история я вижте тази вече сбабичосана Юлиана Дончева 16 години по голяма от стъкито.....мека като памук само и само да не прогони бабето от Шумен....това им трябва на мъжете

 
8 gogo
  23 януари 2023 | 13:06 отговор
 

Тази жена кара мъжете към чашката,значи е много меланхолична като човек и предразполага мъжете да търсят по екстремни занимания.

 
7 Васил
  23 януари 2023 | 12:48 отговор
 

Всички след брак с тази жена са ставали алкохолици. Представям си как се живее с нея.

 
 
Rosen
23 януари 2023 | 16:11

Taj nacha dali znae kakvo e karsmo ebane ili kato mojta jema ako si pil nema da pus a

 
Ro
23 януари 2023 | 16:20

Nemash si na idea az sam potarpevsh se bolns nedobovna seks li o godinata dvapati i posle shto si tsrsja kurvi

6 Образован
  23 януари 2023 | 06:51 отговор
 

Топа сте

 
5 Мда
  23 януари 2023 | 01:19 отговор
 

Квартет на катерицата

 
 
R
23 януари 2023 | 16:26

Taja katerica dsli e brasnata da hoda da ja izliga

4 Анка
  22 януари 2023 | 22:05 отговор
 

ти си истнска жена продължавай смело напрез остаравай красиво и се радвай на живота той ни е даден от Бог

 

Добави Коментар

Най-четени