Автор
Woman.bg

Страшната тайна, която порноактьорите крият

Една от всяка четвърта порноактриса страда от сексуална дисфункция и съответно не успява да достигне до оргазъм. Повече от половината мъже, участващи във филми за възрастни, пък не могат да получат ерекция без специални медикаменти.

Тези данни бяха получени от изследване, проведено от университет в Маями и представляват първото по рода си проучване. Сексолозите многократно са заявявали, че порнографията може да има негативен ефект върху сексуалния живот. Но ето, че тя влияе зле върху интимните преживявания не само на гледащите подобни продукции, но и на участващите в тях.



По време на проведените интервюта със стоте участнички в изследването се установило, че сексуалният живот извън снимачната площадка на цели 25 от тях е съпроводен от проблеми, включващи недостигане до оргазъм, болезнени полови актове и ниско либидо.

Резултатите при мъжете са още по-притеснителни. 69% от господата от порноиндустрията, взели участие в проучването, използват медикаменти, за да получат ерекция, а 58% се нуждаят от хапче, за да могат да "вдигнат самолета", дори и когато са у дома с половинката си. Повечето от участниците в изследването са под 29 години и най-вероятно са развили еректилна дисфункция именно заради работата си, подчертава доктор Джъстин Дъбин, завеждащ проучването.

Ученият изказва надежда данните, до които са достигнали с екипа му, да получат по-широка публичност. Той се надява, че те ще убедят хората да спрат опитите си да пренасят видяното от порното в реалния живот, защото тази индустрия явно не влияе добре на психологическото, а оттам и на чисто физическото здраве на човек.