Сексуалният живот е доста интимна сфера. За нея невинаги говориш с приятелки и приятели Затова много въпроси остават без отговор, но неотдавна науката даде достатъчно конкретен отговор на въпроса: "Струва ли си да говорим по време на секс?".

Западните сексолози се заинтересуваха от въпроса как да се държим най-добре по време на сексуални ласки? Струва ли си да мълчим или е необходимо да изразяваме своите емоции? Оказва се, че именно от това зависи възбудата на сексуалния партньор.

Учените проведоха доста прост, но любопитен експеримент. На две групи доброволци бяха показани еротични филми, но... Едната група е гледала филмите без звук, а другата – със. След приключване на филма всички доброволци /жени и мъже/ са участвали в анкета, която да провери тяхното равнище на възбуда.

Най-възбудени са били хората гледали филма със звук. Специалистите обясниха, че същото се случва и по време на секс. Партньорите получават много по-голямо удоволствие един от друг, ако не мълчат, а изразяват своите емоции, пише БГНЕС.